Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #114743  door Gibi345
 
Tijn,

Bitcoins is iets zeer instabiels en wordt voor speculatiedoeleinden gebruikt. Daar kun je geen regeringsbeleid op baseren. Cuba zoekt naar alternatieve munteenheden zoals ook Venezuela, China, Iran en Rusland om niet te afhankelijk te worden van de dollar en daarmee van het Amerikaanse beleid dat de dollar als wapen gebruikt....
Deze korte video geeft aan dat er internationaal, zoals ik net heb aangegeven, gezocht wordt naar alternatieven voor de dollar....
https://www.youtube.com/watch?v=dtDjqL8 ... e=youtu.be

Wordt vervolgd...

Saludos,
Gibi
 #114745  door Gibi345
 
Er is heel wat aan de hand in de wereld van de financiën die de verhoudingen in de wereld weerspiegelen en Cuba maakt hier door haar verschillende handelspartners in de wereld (Europa, China, Rusland, Latijns Amerika) onderdeel vanuit in een afhankelijke positie. Het volgende artikel geeft aan waarom men uit de dollar stapt en op zoek is naar alternatieven.
http://silentcrownews.com/wordpress/?p=6149

Voor de duidelijkheid 1000 vooraanstaande Amerikaanse economen hebben een brief/petitie gelanceerd met de vraag met de confrontatiekoers te stoppen, aangezien dit de totale wereldeconomie negatief raakt.

Saludos,
Gibi
 #114746  door Tijn
 
Vind het geweldig dat we hier op het forum iemand hebben die echt overal verstand van heeft... Dank Gibi
 #117187  door Quabola
 
Zouden de NLG gulden moeten introduceren op Cuba... moet dan wel een bankvergunning voor komen.. transactie kosten bijna niks en binnen 150 sec is het geld op Cuba vanuit de hele wereld.
 #117232  door Jogo
 
Ik zie allerlei Cubaanse crypto exchanges opduiken in Cuba. Heeft iemand daar ervaring mee? Wat kan ik verwachten? Wat zijn de nadelen? Voordelen?


Visa heeft creditcards waarmee je met Bitcoin kan betalen. Vraag is of die geaccepteerd worden in de Cubaanse ATM's. Daarnaast schommelt de koers van de Bitcoin heel erg wat vandaag 100euro waard is kan morgen 110 maar ook 40 euro waard zijn...
 #117233  door Schonkeren
 
Niet onnodig quoten aub

Niet onnodig quoten aub

Dank je, maar de vraag is niet of je gelooft in Bitcion :) De kaarten die ik bestudeerd heb, weigeren Cuba allemaal en voor creditcard gebruik moet een Cubaan naar de bank en zich identificeren dus het kan ook niet op mijn naam, toch?

Verder ben ik benieuwd of een bitcoin meer of minder waard is in Cuba.
 #117234  door Jogo
 
Volgens mij heb ik niets geschreven over wel of niet in Bitcoin geloven???

Bij een ATM (pinautomaat) kan een Cubaan pinnen met creditcard ongeacht op wiens naam die staat als hij maar beschikt over de pincode. Bij de bank binnen ligt dit anders en moet er een paspoort worden overlegd en gaat dit dus alleen maar als de kaart op naam van de Cubaan staat.

Of de Bitcoin net zo veel waard is op Cuba als hier???? Het is een wereldwijde digitale munt omgerekend in de munteenheid ter plaatse is de Bitcoin overal evenveel waard.
 #117235  door Schonkeren
 
Ok, vreemd. Ik zag mijn Nl vriend en zijn vrouw vaak naar de bank gaan om hun creditcard te gebruiken om geld op te nemen. Blijkbaar kon dat 2 jaar geleden alleen zo en niet via een automaat - als die er al was :)

Helaas is de bitcoin prijs niet zo constant als je denk: lokaal kan er een heel verschillende vraag/aanbod dynamiek ontstaan. Ik ben er zeker van dat OF Cubanen OF niet-Cubanen gemakkelijk geld kunnen verdienen via Cubaanse crypto exchanges. Maar welke kant dat voordeel op gaat...? Ik weet het niet :)
 #117237  door HijodelMundo
 
Wat je momenteel veel ziet in Cuba zijn allerlei mensen die je oushen om via hen te 'investeren' bij (voornamelijk) Trust Investing, als jij dan via zo'n tussenpersoon 'investeert' vangt die weer commisie. En jij kan op jou beurt weer anderen porren mee te investeren.
Het riekt aan alle kanten naar Piramides en Ponzi schemes, maar ga ze dat maar uitleggen. Gratis geld is in Cuba niet vreemd...
Het gaat natuurlijk een keer in elkaar klappen!

Interessant stukje hierover (je moet wel spaans kunnen) : http://www.cubadebate.cu/especiales/2021/05/04/trust-investing-o-como-ser-ricos-de-la-noche-al-dia/