Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #117514  door Ukraina
 
Uit deze studie, die is uitgevoerd op een database van 1.048.576 tweets die tussen 10 en 12 juli 2021 zijn gepost, blijkt dat de hashtag #SOSCuba weliswaar enkele afwijkende accounts (bots, botnets en cyborgaccounts) bevatte en een generatie spam aanjoeg, maar dat de trend vooral organisch was, sinds begin juli aangestuurd door Cubaanse burgers op het eiland, die vanaf 11 juli werden gesteund door twitteraars uit diverse landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

De bestudeerde trend bestond uit een verscheidenheid van gesprekken en werd aangestuurd door een diverse digitale gemeenschap op Twitter. Het was geen kunstmatige trend die werd gecoördineerd of aangedreven door een enkele reeks verwante rekeningen. Het explosieve aantal tweets dat op 11 juli werd gegenereerd, was deels te danken aan de verspreiding van beelden en video's van de demonstraties, en aan de plotselinge afsluiting van het internet op het eiland, die onder de hashtag #SOSCuba. massale internationale steun genereerde voor het Cubaanse volk dat toen op straat demonstreerde.

Hoewel in deze studie enkele nepaccounts, bots en het genereren van spam ("junk"-berichten) zijn ontdekt die zijn gepubliceerd met het doel het aantal tweets van de trend kunstmatig te verhogen, was de relatieve bijdrage aan het aantal tweets dat door deze methoden is gegenereerd, in kwantitatieve vergelijking met de organische, reële bijdrage van accounts met menselijke operators die geen spam genereren, onbeduidend.
In het Spaans op:https://cazadoresdefakenews.info/soscub ... l-humanos/
(De pagina is net geblokkeerd in Cuba, volgens Twitter).