Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #117467  door havanalover
 
Proficiat, prachtig stuk uitgebalanceerd , klein negatief punt , de vele taalfouten ( 90% D T fouten)
Ben het eens met het naschrift , als je ziet hoeveel valse informatie er over Cuba wordt verspreid, wat slikken wij dan over Irak, Afganistan , enz. Het is de media enkel om sensatie (veel geld) te doen dat kunnen wij elke dag zien in ons eigen Westerse " beschaving" . Ik zie de USA geen militair avontuur in Cuba doen na hun debacles in Irak, Syrie, Afganistan, Vietnam enz.
 #117469  door dasilvasolis
 
Dank havanalover. Over de spelfouten. Ja dt is inderdaad een zwak puntje van mij
Bedoel je trouwens spelfouten in de originele pdf of op de site van de wereldmorgen .
Want die is geredacteerd.
Meestal.zijn belgen en zeker belgische redacties wel redelijk goed met spelling
Verbaast me als hij mijn spelfouten er niet uit heeft gehaald.

Saludos
 #117472  door havanalover
 
oh het is een kleinigheid t.o.v. inhoud van het stuk, De Morgen is gekend voor correcte spelling, ik vermoed dat men het wel heeft opgemerkt maar niets aan de"content" heeft willen wijzigen uit respect.
Zelf heb ik bij verschillende Cubanen ook taalfouten (soms grove en veel turbo taal) kunnen vaststellen , maar ik heb opgehouden dat te melden, uit respect. Al bij al kennen zij meer "Spaans-Cubaans" dan ik en het schept op termijn ook wrevel.
Volhouden met uw stukjes, de Cubanen verdienen het!
 #117483  door Ukraina
 
Weer zo'n quasi genuanceerd schrijfsel van dasilvasolis. Opvallend dat ie in dit 6000 woorden stuk niet toekomt aan het melden dat de fantastiese Cubaanse Covid vaccins nog steeds niet zijn aangemeld bij de WHO.
Over de protesten van 11 juli waardoor de autoriteten volledig verrast waren zwijgt ie gemakshalve ook over de door de staat met bussen ingevoerde burger knokploegen, zgn vrijwillige 'revolutionaire tegendemonstranten'.
De oproerpolitie die uiteraard ingreep. De door het communistiese regime ingestelde internet blokkade.
De 100den arrestanten, vaak door de geheime politie uitgevoerd. De processen zonder duidelijke bewijsvoering achter gesloten deur, uiteraard zonder advocaat, en de daaruit voortvloeiende zware straffen.
Afbeelding Zie https://ifex.org/journalists-detained-a ... -protests/

Dat zal wel onder zijn definitie van 'fakenews' vallen. FOX news en kwaliteitsmedia met elkaar gelijk stellen, hoeveel fantasie kan je hebben? Voor iemand die bubbels kan draperen geen probleem!
Uiteraard is de door het militaire Cubaanse regime beheerste staatsmedia geen fake news!

De reden dat er zoveel fake news over en door Cuba word verspreid is natuurlijk omdat er geen vrije pers is. Het militaire regime zit namelijk niet te wachten op onderzoeksjournalisten die de duistere zaken van oa het militaire zaken imperium GAESA openbaren. Daar hoor je dasilvasolis natuurlijk niet over. Hij woont namelijk in Cuba en kan daardoor beter dan wie dan ook precies vertellen wat er gebeurd...
Dat heet: zolang dat binnen de regels van het regime past! Anders is het ajuu paraplu. En zijn familie zal extra aandacht van de geheime politie krijgen. Dat verteld dasilvasolis uiteraard niet, maar een kind begrijpt het.

De rol die de Cubaanse elite speelt in het opzetten van de krankzinnig dure MLC winkels behoort bijvoorbeeld niet tot dasilvasolis interesse. Dat word natuurlijk te gevaarlijk. En wellicht ontvangt hij het nodige geld uit NL: why bother?
 #117486  door Chapino
 
Hola Ukrina,
Ik heb inderdaad bij het lezen van deze propaganda, ook verschillende keren moeten controleren of ik niet per abuis de Granma of Telesur aan het lezen was. Al past dit verhaal natuurlijk wel naadloos bij de positie van DeWereldmorgen.be of het bij Belgische zusje cubanismo.be, allebei verdedigers van en totaal kritiekloos ten opzichte van de Cubaanse regering.
Ik begrijp volkomen dat wanneer je vast op Cuba woont, met werkvergunning voor je inkomen, dat je je onthoudt van scherpe kritiek, maar houdt dan de eer aan jezelf en zwijg. Nu wekt het de indruk, zoals de Cubaanse argumenten altijd zijn, die wordt hier vast en zeker stevig voor betaald door......

Voor wat betreft de MLC winkels, ik hoorde vandaag weer een nieuw verdienmodel van het personeel, naast het dubbel scannen van producten of het scannen van producten die helemaal niet gekocht zijn. Om de vele uren durende colas te omzijlen laten sommige personeelsleden klanten naar binnen buiten de lange wachtrij om, uiteraard alleen tegen betaling van 500.00 Peso Cubano.
Geen probleem zo groot of de Cubaan weet er geld uit te halen. Toch jammer dat het strikt verboden is om zoveel inventiviteit om te zetten in, volledig vrije, eigen bedrijfjes met eigen import mogelijkheden.
 #117487  door Robert
 
Soms vraag ik mij af of iets gaat over wat ik ook heb gelezen. Ik las een verslag van wat iemand ter plekke constateerde, zijn eigen zienswijze daarover en wat niets met propaganda van doen had. Een goed geschreven uitgebalanceerd stuk (zoals havanalover ook ongeveer schreef).
Een verslag waarin ook vele tekortkomingen van het Cubaanse systeem aan bod komen (maar kennelijk had daar voor sommigen de nadruk op moeten leggen?), onder andere het via de achterdeur verkopen van gewilde producten door corrupt winkelpersoneel.
Een verslag van iemand wonende in Camaguey.
 #117488  door havanalover
 
Normaal in deze tijd dat Internet trollen (geen namen - iedereen kent ze - anders worden ze wakker) over alles hun versie braken. Is dat het voordeel van "onze moderne democratie" waar elke stem hoe gek ook moet worden gehoord? Als er voorstanders zijn van vacins , komen er direct anti-vaccers , als er pro-mondmaskers zijn komen er direct anti. Mochten we dat verbieden zouden ze "psychologische schade " oplopen. (denken ze). Wat is hun drijfveer? Aandacht , geld verdienen? voor sommigen is het geld maar voor de meesten is het AANDACHT voor hun "pietlullig bestaan" tussen acht milliard andere medewezens.
 #117489  door Ukraina
 
Hoi Chapino, fijn om te merken dat er ook nog mensen op dit forum zitten die wel krities kunnen zijn en dat melden. Zo'n schrijven kan gewoon op het 'verzin wat je maar wilt' genoemde fakenews platform integraal geplaatst worden. (Uit respect laten we al uw taal, typ en schrijffouten staan!)

Ja de Cubaanse staatsmedia is een grote bron van informatie voor sommigen hier. Zij zullen die berichtgeving waarschijnlijk ook 'uitgebalanceerd' noemen. Kritiek is voor hen al het durven wijzen op schrijffouten! Of het heel licht aanstippen van tekortkominkjes in het systeem: 'weeffouten'. Dieper dan dat komen ze niet. Tja...

Maar we dwalen af. Dat is de bedoeling van sommigen. Als je niet met steekhoudende argumenten kan komen dan verander je toch het onderwerp!
 #117493  door dasilvasolis
 
In het stuk in de wereldmorgen zijn alle links naar websites/social media weggevallen.  Voor wie wil zien waar alles op gebaseerd is. Hier de pdf met alle links
https://www.dropbox.com/s/ob6v9n11i5o7c ... m.pdf?dl=0 .
Volgens mij zit er trouwens geen enkele link van Cubaanse staatsmedia tussen

Alles in mijn verhaal is gebouwd op feiten en bewijsmateriaal. Ik heb getracht de feiten boven water te krijgen. over wat er gebeurd is. Veel is echter nog steeds niet duidelijk . Ik sta open voor feitenmateriaal wat mijn verhaal aanvult of tegenspreekt.

Verbazend is hoe weinig er door de buitenlandse verslaggevers in cuba echt onderzocht is. Ze schrijven altijd zeer kritisch dus uit angst voor de reactie van “het regime”? Nee. Een onderzoek van de rol van de Cubaanse revolico groepen bij de protesten, nergens. Degelijk onderzoek van de juridische afwikkeling, van alle beschuldigingen van mishandeling ik zie het niet. Men kopieert wat Cubalex ( NGO door de V.S gefinancieerd)of wat dissidenten beweren en thats it. Bronnen die men niet kan verificeren.

Zelfs over de Cubaanse vaccins neemt men geen contact op met de wetenschappers die die vaccins hebben ontwikkelt. De italiaanse wetenschapper die een van de ontwikkelaars is van de Cubaanse vaccins Fabrizio Chiodo is trouwens ook verbonden met de universiteit van Leiden. Toch een interessant verhaal lijkt me. Een Italiaanse wetenschapper die in Cuba aan vaccins werkt. Niet dus . Wie wordt er door meer dan 40 westerse media waaronder de volkskrant geinterviewd over vaccins en covid in cuba,  een cubaanse viroloog die in Brazilie woont ,die tegen het Cubaanse systeem is.

De foto van de ME die Ukraina plaats is  van 12 juli van de politieactie in la Güinera. Alle foto’s  van M.E in de media . lijken van deze ene politieactie. Enkel van Cardenas heb ik een video met politiecordon kunnen vinden van 11 juli.

Ik heb op sociale media een korte video  van een paar seconde van een truck gezien waar dan een paar manifestanten uitkwamen. Ik vond het niet overtuigend genoeg om mee te nemen. Op andere plekken namelijk niets gevonden. En of het materiaal authentiek was kon ik niet zeggen. Niet genoeg om te zeggen dat massaal “knokploegen”of pro regeringsmanifestanten gedwongen zijn aangevoerd. Dat moet een flinke operatie zijn geweest want gaat om het vervoeren van duizenden mensen. Dat je dan alleen een videootje van een paar secondes kan vinden is niet waarschijnlijk.

Zie graag links van videos van met vervoer aangevoerde knokploegen. Als het overtuigend bewijsmateriaal is pas ik mijn verhaal aan.

Hier in Camaguey,  niets gehoord van bussen die ingezet zijn om knokploegen of manifestanten te verzamelen. Zou een knap staaltje logistiek zijn geweest. proregerings manifestanten waren zeker meer dan duizend bij elkaar. Zie foto pdf. Snap dan niet waarom de week daarna bij de pro revolutie manifestatie het vervoer in Camaguey beroerd geregeld was. Hoorde dat mensen moesten lopen.

Nee dus .. Het was niet alleen Fox News die fotos van manifestaties pro regering om turnden in protesten tegen het “regime”  Het verrassende was dat ook gerenomeerde “kwaliteits”kranten aan deze nieuwsvervalsing deden.

In Nederland  bijvoorbeeld Trouw . Verder New York Times, CNN, El Pais, la Nacion, the Guardian en tientallen anderen.  (links zie de pdf)

Bij Trouw staat de foto van Betty Pairol Quesada een revolutionair activiste als betoogster tegen het “regime”(zie de pdf) De ombudsman van trouw erkende per mail dat dat een vergissing was geweest. Maar het staat er nog steeds.
https://www.trouw.nl/buitenland/preside ... ~b54a16c6/
Ik vind het nogal een grove fout. Alsof je de betoging laatst in NL omzet in een steunbetuiging aan het vaccinatiepaspoort.

Fox News bracht fake news inderdaad tot een nieuw level Het blurren van de revolutionaire teksten op de borden die de manifestanten droegen om het als een protest te verkopen is iets waarvan ik nooit had gedacht dit ooit in mainstream westerse media tegen te komen. We vinden het al normaal (het is fox news maar) . Maar het is natuurlijk niet normaal.  

Het wachten was op de insinuaties over mijn persoon. Mijn werkvergunning (mijn reisorganisatie werkt al sinds 2017 niet meer in Cuba vanwege de aangescherpte amerikaanse sancties) , het geld wat ik uit Nederland krijg (Nee dus, maar als je geld wilt sturen stuur me even een Pbtje).

Natuurlijk zonder bewijs maar hoeft ook niet,  als je schrijft onder een pseudoniem op een forum. Als mensen niet op de inhoud maar de persoon spelen is dat meestal omdat argumenten op zijn. Het zegt meer over hun dan over mij. Ze hebben in ieder geval het stuk gelezen. (Hoewel niet heel goed) En zich weer ergens druk over kunnen maken.

Op grond van alle feiten die ik neerleg in mijn stuk kan je tot andere conclusies en een andere mening.  Kan je  nog steeds een bloedhekel hebben aan socialisme, de revolutie, en mijn mening. Dat mag. Maar feiten zijn feiten.

Maar het kan natuurlijk ook dat je vindt dat het doel (cuba veranderen in een democratie) , de middelen, (ontkennen van feiten, leugens, propaganda, fakenews en nieuwsvervalsingen)  heiligt.

 Saludos

PS Conform het NRC Handelsblad, (een echte kwaliteitskrant)is er, ook al heb je buitenlandse valuta, nauwelijks eten te krijgen. Dus stuur wel veel geld. We hebben een grote familie.

 
 #117494  door hombredecuba
 
Dit verhaal kent iedereen al.
De schuldigen zitten buiten Cuba.
Waar ik nou benieuwd naar ben is een analyse van hoe jij denkt over dit vreselijke regime en haar misdaden tegen de menselijkheid.
Of over de armoede op dit moment,mensen die stikkend op de IC sterven omdat er geen zuurstof is,geen IC bedden,geen spuiten,geen voedsel,geen medicijnen enz,enz.
En volgens jou is iedereen schuldig behalve het regime.

Nog geen begin gemaakt van een analyse door jou over wat er in Cuba aan de hand is.
Zolang die oogkleppen niet afgaan zal er nooit een eerlijk verhaal komen van jou kant.
Gelukkig krijg ik veel informatie van familie en vrienden op Cuba en daar wordt ik niet blij van.
 #117495  door Chapino
 
Uitstekend verwoord Havanalover, niets aan toe te voegen. Wellicht deze video, https://www.facebook.com/CubaLlama/vide ... 4102346052
En natuurlijk belicht deze man zijn kant van het verhaal, zoals ook alle verdedigers van het regime alleen hun kant belichten, al verwoordt hij wel wat ondertussen heel veel Cubanen, durven, te zeggen.
No hay bloqueo, el bloqueo es de nuestro gobierno, die alles verbied en onderdrukt wat kan leiden tot meer vrijheid, vooruitgang en voorspoed. Zoals de automonteur, en vele andere, mij vertelde bij de vraag, waarom verhard je je terrein niet en plaats je een overkapping zodat je niet meer door de modder hoeft te lopen en fatsoenlijk kunt werken. Zijn antwoord, als ik mijn bedrijfje verbeter en het zichtbaar wordt dat ik wat verdien komt de politie en overheid om het mij lastig te maken en wordt mij waarschijnlijk alles ontnomen waarvoor ik jarenlang heb gewerkt, dus blijf ik onder deze omstandigheden werken. Dat is de dagelijkse realitiet in Cuba.
 #117497  door dasilvasolis
 
Was reeds genoemd in mijn lijstje.
Feitenontkenning.
dasilvasolis schreef: 14 sep 2021, 00:26 Maar het kan natuurlijk ook dat je vindt dat het doel (cuba veranderen in een democratie) , de middelen, (ontkennen van feiten, leugens, propaganda, fakenews en nieuwsvervalsingen)  heiligt.
No hay bloqueo zeggen = feiten ontkennen.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... ainst_Cuba.

Grootste voorstander en pleiter voor sancties tegen Cuba Marco Rubio , Amerikaans senaatslid voor florida voor de republikeinen die zegt dat die sancties geen effect hebben op de economie.
Eigenlijk zijn er geen sancties. Cuba kan toch met iedereen zaken doen.

Maar zoals ik al zei. het doel heiligt alle middelen.

de USA cubapolitiek is trouwens geen Cuba politiek. Enige wat bestaat is een floridapolitiek.
Iemand die denkt dat dit om mensenrechten in Cuba gaat is hopeloos naief.

Western Union heeft net kantoren in afghanistan geopenend, wat niet kan in cuba kan wel in afghanistan. Zal vast komen omdat de taliban beter met mensenrechten omgaat dan Cuba

Saludos

Hier een interessant artikel wat met het thema te maken heeft
https://www.aljazeera.com/amp/opinions/ ... ssion=true

O ja nogmaals zie graag de links naar videos van de bussen/vrachtwagens waarmee knokploegen werden aangevoerd
 #117498  door Chapino
 
@ Havanalover, Ik denk niet dat de reisbegeleider ervan kan genieten, Marco Rubio is namelijk tegen het regime in Cuba en bovendien een Republikeins politicus in Florida. Drie doodzonden voor het regime en hun aanhangers, wat automatisch betekent dat alles wat zij zeggen onmiddelijk als fakenews wordt bestempeld en er ook nooit op gereageerd wordt. Wat ook blijkt uit zijn laatste post, geen woord over de aangevoerde argumenten. En dus ook geen enkele weerlegging, misschien moeten we er dus maar vanuit gaan dat de beweringen kloppen. Wie zwijgt stemt toe.
Alles wat vanuit Florida komt over Cuba wordt genegeerd en of afgewezen, behalve natuurlijk de vele tientallen miljoenen dollars, die zijn van harte welkom.

Op een punt heeft Dasilvasolis wel gelijk, de Cuba politiek speelt alleen in Florida. In de rest van de USA is hooguit 5% geinteresserd in het land en weet amper wat er speelt, de enige geinteresseerden wonen in de landbouw-staten en zijn werkzaam in de agrarische industrie, landbouw - veeteelt - kippenhouderij, evenals bij producenten van landbouw-machines - voertuigen. Zij willen handel drijven met Cuba, de rest interresserd hen niet.
Het is ook bijna alleen in Florida waar de mensen, en bedrijven, wonen die voor miljarden zijn bestolen en hun vaderland zijn uitgejaagd, begin jaren zestig tijdens de nationalisatierondes. Die enorme financiele aderlating en verlies van huis en haard, zit nog diep verankerd in vele families en zij zien tot hun verdriet dat van al die genationaliseerde bedrijven ook niets meer over is, volledig geruïneerd en uitgewoond en nu totaal verlaten gebouwen. Goed te zien als je vanuit La Lisa binnendoor rijdt richting Wajay -vliegveld, enorme complexen van onder andere Volvo, Mercedes, vervallen en verlaten.

Voor wat betreft de zijsprong naar Western Union en de Taliban, volgens mij is dat een particulier bedrijf wat niets heeft te doen met de US regering. Zij kijken of er in een land geld te verdienen valt aan geldtransacties, de politiek of mensenrechten zijn niet van belang. Was dat wel zo dan waren ze al tientallen jaren geleden uit Cuba vertrokken, en uit vele andere landen. Denk aan de tijd van de concentratiekampen waar mensen met een andere sexuele voorkeur dan de Castro's werden opgesloten. Nog niet zolang geleden werden ook meervoudig betrapte Jineteras naar heropvoedingskampen gestuurd.
Maar dit terzijde, volgens mij is Western Union gestopt in Cuba omdat men geen contante Dollars meer kon of mocht uitbetalen, alle remesas gingen nog alleen rechtstreeks naar een bankrekening. Wat in de praktijk betekent dat het gestorte bedrag onmiddelijk aan de staat vervalt, want contant opnemen kan al bijna twee jaar niet meer met het argument, no tenemos dollares. Men kan er alleen nog producten voor kopen in de MLC winkels, wat in wezen betekent dat je ongeveer de helft van het gestorte geld rechtstreeks verliest aan de staat. De 10 % boete plus de woekerwinsten op de gekochte producten.
Een van de redenen waarom de wisselkoers van de dollar alsmaar stijgt, en waarom er ook een handel is ontstaan met producten uit de MLC winkels, de winkelprijs gaat op straat vaak vele malen over de kop. Sommigen willen nu eenmaal dollars om allerelei redenen, al is het maar om uit te geven in Moskou of Panamá.

El Bloqueo, natuurlijk heeft dat inloed op de economie maar dat zou veel en veel minder zijn als het zou zijn toegestaan, zoals overal ter wereld, dat er onafhankelijke particuliere bedrijven zijn die zelfstandig op de wereldmarkt hun producten kunnen kopen en in Cuba kunnen verkopen tegen concurerende prijzen. Er zijn meer landen op de wereld die werden en worden geboycot en daar zijn geen tekorten, tenminste niet voor de inwoners, wel voor de militairen natuurlijk. De Amerikaanse politicie zeggen dan ook altijd, wij zijn niet tegen de bevolking maar tegen het communistische onderdrukkende systeem op Cuba. Helaas valt dit op Cuba onder dezelfde noemer.
Als Cuba met landen, of bijvoorbeeld de EU, handelsverdragen afsluit over in en export belastingen, zoals alle andere landen ter wereld, kunnen bedrijven importeren tegen vastgestelde tarieven en zijn de tekorten in korte tijd verleden tijd. Natuurlijk moet er wel opnieuw een belastingstelsel worden ontwikkeld, wat er wel was voor 1959 maar is afgeschaft.
Noodzakelijk is dan natuurlijk wel de medewerking van de staat en een snelle douane afhandeling, en niet opzettelijk een container een half jaar in opslag laten staan, wat wel per dag wordt doorberekend, zodat de eventuele bederflijke waar verloren is. Of zoals het voorbeeld van het Amerikaanse bedrijf dat mini-tractoren wilde gaan assembleren op het nieuwe haventerrein van Mariel, na ruim twee jaar tevergeefs onderhandelen, en steeds de voorwaarden veranderen, zegt het bedrijf. Muchas gracias, pero nó.
Weg werkgelegenheid en kennis van productie, zolang de algehele controle over alles belangrijker is dan de ontwikkeling van het land en zijn inwoners, blijft het een ramp in Cuba. Helaas, helaas, de welwillende bevolking verdient zoveel beter.

Ook deze reactie zal wel weer als fakenews en feitenontkenning worden bestempeld, het zij zo.
 #117502  door dasilvasolis
 
Ik pik slechts 1 highlight uit 1 van de beste commentaren over Cuba ooit.

Schoolvoorbeeldje nieuwsvervalsing.
Chapino schreef:volgens mij is Western Union gestopt in Cuba omdat men geen contante Dollars meer kon of mocht uitbetalen
Ja dat zal Western Union verschrikkelijk gevonden hebben dat ze niet meer cash konden uit betalen, maar wel konden innen. Het zou het eerste commerciele bedrijf in de wereldgeschiedenis zijn wat dat erg zou vinden.

Raar dat Western Union tegen Reuters wat anders zegt.

"We’re hopeful that, putting aside any concerns that there may be from the administration standpoint, that they allow us to move the money for people who want to move money to their loved ones,” Raj Agrawal told Reuters."
https://www.reuters.com/article/us-west ... SKBN29O29D

In mijn PDF heb ik 2 voorbeelden van Nederlandse bedrijven gehanteerd. ABN en Sawadee Reizen.

Van het laatste bedrijf weet ik dat het stoppen met Cubareizen in 2017 enkel met de politiek van de VS te maken had. Aangescherpte sancties en mogelijke boetes voor het Amerikaanse moederbedrijf/grootste aandeelhouder,  en niets met de politiek van Cuba.

Van Gaal zou zeggen: Ben ik nou zo slim of..

 Saludos
 #117503  door hombredecuba
 
@dasilvasolis.
Zoals altijd;
Selectief winkelen...
Eruit pikken wat in je kraam te pas komt en zwijgen als het graf als het gaat over de problemen op Cuba,mensenrechten,falend coronabeleid,armoede en vanaf 1959 een systeem wat mensen onderdrukt.
Maar je kan hier niets over zeggen want de geheime dienst slaapt niet.....Maar je hebt er wel voor gekozen...
 #117504  door dasilvasolis
 
Hombre ik zal eens op je reageren.

Volgens mij gaat mijn hele stuk. (Wat je blijkbaar niet goed gelezen hebt.) over de problemen van Cuba. Ook het covidbeleid en de fouten komt aan bod. (Hoewel het niet het hoofdthema is).
Verder ook mensenrechten, juridische afwikkeling en politiegeweld
Dat jij mijn analyse en conclusies niet deelt is jouw goed recht.
Maar interessanter zou zijn om inhoudelijke kritiek te leveren en het met feiten te staven
ik heb het stuk ook gedeeld om inhoudelijke kritiek te krijgen.
Als er inhoudelijke fouten in staan, of aanvullingen zijn op wat ik geschreven heb
hoor ik dat graag
Bv . dasilvasolis, wat jij schrijft over cardenas, dat er geen me charges waren is niet waar want .... en dan een link waarop je een ME charge ziet. Want dat zou betekenen dat ik mijn stuk moet aanpassen

Tot nu toe lees ik meningen. Mag ook natuurlijk. Maar meningen zonder feiten daar kan ik weinig mee.
Meningen gebaseerd op valse info nog minder

Saludos
.
 #117505  door Ukraina
 
Dasilvasolis blij dat je de opmerking over western Union recht hebt gezet, viel mij ook al op dat dat niet klopte.

Jij kan natuurlijk niet alles weten. Daarom een paar aanvullingen over wat er in jouw woonplaats Camaguey gebeurde en waarvan de gevolgen nog voor velen spelen.

Priest beaten, arrested amid Cuba protests
Father Castor Álvarez was beaten and arrested in Camagüey while he was defending young protesters amid protests of Cuba’s communist government on Sunday.
https://www.thecatholictelegraph.com/pr ... ests/76169

protest demo Camaguey
https://twitter.com/rolandito2105/statu ... 8316321792

In Camagüey, several residents denounced that the government deployed special troops and other uniformed agents to try to stop the protesters. In the clashes, two young people were injured, “one in the leg and the other in the stomach,” according to activist María Antonia Pachecho, who was at the protest, speaking to 14ymedio.

“Three shots were fired at the population. We could not verify that the bullets were made of rubber, but what we did see was that they shot us,” added Pacheco, who pointed out that the events occurred at the intersection of Bella Vista and Artola, and the clashes were always between those in uniform and the protesters, there were no people participating in support of the government.
https://havanatimes.org/features/severa ... hout-cuba/

Op Al Jazeera wordt melding gemaakt over fakenews door heethoofdige 'Miami Cubanen' geproduceerd en door het regime. Zoals altijd is het moeilijk om erachter te komen wat klopt en wat niet, een logies gevolg van geen vrije pers toe te laten. https://www.aljazeera.com/news/2021/7/1 ... a-protests
https://www.aljazeera.com/news/2021/7/1 ... est-images

Over de hoofdstad:
To contain the momentum of the demonstrations on Sunday, the government limited access to the internet and imprisoned hundreds. Initially, the police were unable to deter the protestors so they withdrew. Eventually, anti-riot police were deployed to contain the outpour of anger with rubber bullets and batons. In some cases, police in plainclothes infiltrated protests to arrest unsuspecting demonstrators. By nightfall, the military openly patrolled the streets of Havana.
https://www.trtworld.com/opinion/what-s ... cuba-48371

Dasilvasolis je zou eens kunnen gaan praten met Iris Mariño, een ware onafhankelijk journaliste. Ze woont ook in Camagüey. Ze is zeker thuis. Want ze staat onder huisarrest. Niet van haar ouders maar van de militairen. Zo worden veel dissidenten in hun eigen woning opgesloten; agenten voor de deur.
Het is natuurlijk de vraag of onze reisbegeleider van de geheime politie, die haar huis bewaakt, mag aanbellen...

Je kan natuurlijk ook naar de gevangenis gaan: Prisión Kilo 7, Carretera de Camagüey a Nuevitas om te vragen of journalist Henry Constantin daar nog zit. Hij kan ook in Prisión Kilo 8 zitten. Of in Kilo 9. Dat is onbekend. Maar zeker niet in Kilo 5 want dat is een vrouwengevangenis.

Lijkt me het proberen waard. En met hem een gesprek aangaan, bijvoorbeeld over fake news... Tenzij je niet geinteresseerd bent in hoe het er aan toe gaat in de Cubaanse media.
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... onscience/
 #117507  door hombredecuba
 
Ik wordt altijd "triste" over de situatie op Cuba. Ik ben "triste" omdat ik hou van Cuba,mijn fantastische familie,de Cubaanse bevolking en het land.
Een land verziekt door een systeem dat alle vrijheden van bevolking kapot heeft gemaakt.
Vroeger geloofde ik nog dat het goed zou komen,maar vandaag de dag ziet het heden en de toekomst er zeer,zeer,zeer slecht uit.
Respect voor de Cubaanse bevolking die dit allemaal heeft moeten doorstaan. Ook een ijzersterk volk dat altijd het beste ervan heeft kunnen maken.
Ik hoop dat er ooit een wonder gebeurd. De Cubaanse bevolking verdiend beter.
 #117508  door dasilvasolis
 
Ukraina ik reageer nog maar zelden op je posts. Op deze dus wel aangezien het nu wel een inhoudelijke reactie is . Dank daarvoor. Ik ga de links doornemen.

als je me een pb met een adres stuurt van die journaliste Iris Mariño ga ik wel even langs om te kijken.

Wat betreft getuigenissen van personen over 11/7 ben ik wantrouwend als er geen onafhankelijke bron of beelden zijn die het bevestigt. Het aantal fakevideo's en valse getuigenissen over 11/7 was enorm

Zoals ik aangaf in mijn stuk op 11 en 12 juli gingen er getuigenissen rond van meerdere doden, zwaar gewonden en video's van schotwonden etc. Ze zijn in cyberspace verdwenen

Dat er aan beide kanten gewonden gevallen waren in camagüey klopt. Ik had dat reeds in mijn verhaal opgenomen
Wat pachecho beweert over gewonden kan dus zeker waar zijn..

pachecho getuigenis beschouw ik echter wel als onbetrouwbaar. Waarom?
Zij beweert
there were no people participating in support of the government.
Daarmee wordt haar getuigenis ongeloofwaardig. Dit komt niet overeen met beeldmateriaal.

Alle info gebaseerd op cubalex beschouw ik als onbetrouwbaar mits zij niet door andere bronnen wordt ondersteund. Een NGO die gefinancierd wordt door de VS, hoofdkwartier daar heeft met de directrice in miami is nou niet echt een objectieve bron. Info van cubalex is niet verificeerbaar

Nb had je ook beelden van vervoer van manifestanten/ knokploegen?

Saludos