over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#116351 door Joop_Siroop
17 okt 2020, 12:02
Jan Almeida B. schreef:Proficiat, we hebben het aan onszelf te danken.Word eens wakker .. je wordt bedonderd waar je bij staat.

#116352 door Jan Almeida B.
18 okt 2020, 10:52
Dat is al bekend sinds april: dat het aantal overlijdens door covid-19 niet zo dramatisch is. Het klopt wat er in de video wordt gezegd. Het is oud nieuws. En het is tevens non-news. Men mag zelfs stellen dat praktisch iedereen het ermee eens is. Ik vind het dan ook niet passen om mij te zeggen 'word eens wakker'.

Het geschatte IFR (Tasa de letalidad) is bijna nul voor kinderen en jongvolwassenen. Maar het stijgt daarna exponentieel met de leeftijd om 0.4% te bereiken voor de leeftijd van 55 jaar, 1.4% voor de leeftijd van 65, 4. 6%.voor de leeftijd van 75% en 15% voor de leeftijd van 85. De verschillen in leeftijdsstructuur (verhouding leeftijden binnen de bevolking) verklaart bijna 90% van de geografische verschillen van IFR. Het beschermen van kwetsbare leeftijdsgroepen verkleint de IFR van covid-19 substantieel. **


Omdat de gemiddelde leeftijd op cubaforum.nl 58 jaar bedraagt (niet inbegrepen de huisjurist), lopen de leden van cubaforum.nl een groter risico op het betrekken van de ziekte en het overlijden eraan. Maar dat is niet het probleem. Het probleem is dat dokters en verplegers binnenkort helaas overstelpt gaan worden en de zorg niet langer bestaat. Word eens wakker...
#116353 door hombredecuba
18 okt 2020, 11:36
Er zijn 17 miljoen virologen/wetenschappers in Nederland. Allemaal met hun eigen verhaal over de corona crisis. Minder/meer doden,ontkenners,complot theoriën enz. Vertrouw gewoon op je gezonde verstand en kijk wat er in de ziekenhuizen gebeurd waar de reguliere zorg elke dag wordt afgeschaald door het stijgende aantal opnamen door corona besmettingen.
#116375 door PAULA W.
22 okt 2020, 10:38
Dag Joop,

Ehm... ik zag helemaal niks over Cuba... (ik heb een beetje erdoorheen gescrolled als het ware, maar dit was toch meer corona en klimaat...?)
#116396 door Jan Almeida B.
23 okt 2020, 22:19
hombredecuba schreef:Er zijn 17 miljoen virologen/wetenschappers in Nederland. (...)

Toch bestaat er consensus:
  • Corona is (nog steeds) niet 'erg dodelijk': In 2018 stierven wereldwijd ongeveer 9,6 miljoen mensen aan kankers **
  • In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 156.000 mensen > < 6.964 mensen stierven dit jaar (1 februari - 23 oktober) aan covid-19 **
  • Weinig mensen tussen 0 en 60 jaar worden ernstig ziek.
  • Per 100 besmette personen overlijdt momenteel ongeveer 1,46%**.
  • Er stierven wereldwijd ondertussen wel meer mensen door SARS-CoV2 dan door het influenza-virus (290 tot 650 duizend doden/jaar).
  • het HIV-virus (Aids) maakte in 2019 wereldwijd meer dan 690.000 doden **
Wat is dan het probleem?
Het is vaak een gruwelijke dood: je stikt langzaam **.Met de juiste medische zorgen kan dit voor het grootste deel vermeden worden, waardoor max. 4% van de ernstig zieken sterft (het zijn vooral de +60 die een grotere kans hebben om ernstig ziek worden). Die medische zorgen zijn complex en vergen opname op het IC. De capaciteit van het IC is echter beperkt. Het is dus belangrijk dat niet teveel mensen 'tegelijkertijd' ziek worden. Want dan wordt het aanschuiven op het IC ... wat wil zeggen dat dan vooral 60-plussers zullen creperen (langzaam stikken), thuis, op straat, nabij het ziekenhuis (dat op slot is).

:?
#116402 door Ukraina
24 okt 2020, 11:53
Ik wil hier nog aan toevoegen dat de Chinezen niet voor niks achter op de maan zijn geland. Daar vielen ze niet te bespioneren en dus was dat een perfecte ontmoetingsplek met buitenaardse wezens. Het is niet precies duidelijk wat ze hebben afgesproken wel duidelijk is dat toen covid19 mee naar de aarde is genomen. HIER HOOR JE DUS NIKS OVER IN DE MAINSTREAM MEDIA! Gelukkig hebben we utube waar deze FEITEN worden verteld... :roll:
#116409 door Joop_Siroop
25 okt 2020, 11:40
Jan Almeida B. schreef:*** afgesplitst topic van 'Cuba gaat volledig open' ***
(ik ben niet de topic-starter) ....

Sorry Jan, wilde het uit het Cuba gaat volledig open topic halen... is niet helemaal goed gegaan.

Ukraina schreef:... HIER HOOR JE DUS NIKS OVER IN DE MAINSTREAM MEDIA! Gelukkig hebben we utube waar deze FEITEN worden verteld... :roll:

Je hebt waarschijnlijk Lubach gezien. Bekijk de video hieronder ook eens als je tijd hebt.

#116425 door rickenbilly
25 okt 2020, 20:29
Maar waar komt het verhaal dan vandaan dat de coronatest onbetrouwbaar is? Een van de bronnen waar veel naar wordt verwezen, is een video van Café Weltschmerz (Uitgebreide versie). Daarin wordt over dit onderwerp gesproken. Een van de sprekers, Mario Ortiz, laat aan RTL Nieuws weten dat ''een PCR-uitslag ALLEEN niet dermate klinisch mag worden geïnterpreteerd, zoals nu door kabinet wordt toegepast.''

IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers heeft op een vraag van Ortiz over dit onderwerp gereageerd.

Gommers heeft de video bekeken, schrijft hij op LinkedIn, en hij is niet blij met de manier waarop zijn woorden zijn gebruikt. Het is volgens hem algemeen bekend dat een PCR-test alléén niet genoeg is om vast te stellen of iemand op dat moment actief Covid-19 heeft. "Het is ESSENTIEEL dat je de test doet bij mensen met symptomen, zoals neusverkouden, en/of hoesten, en/of koorts etc."

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Hoe lang kan iemand met én zonder coronaklachten besmettelijk zijn?
Hij vervolgt: "Het is ook belangrijk dat de klachten anders zijn dan gewoonlijk, omdat sommige mensen ook dit soort klachten kunnen hebben bij hooikoorts." Volgens Gommers bestaat anders de kans dat de test positief uitslaat op een dood virus – met andere woorden: als je niet (meer) besmettelijk bent.

'Gekke draai'
De bewering dat er zo weinig mensen zijn die echt ziek zijn, en dat dit komt omdat de test onbetrouwbaar is, noemt Gommers 'een gekke draai'. Hij legt uit: "Als je besmet bent met het virus, dan hangt het af van de afweer van het individu of je er (ernstig) ziek van wordt en of dit resulteert in een ziekenhuisopname en zelfs IC-opname."

"Dat risico is groter bij hoogrisicopatiënten en bij ouderen. Laten we met elkaar het virus stoppen en geen angst zaaien. Dankjewel !!!!", sluit Gommers af.

Overigens is de titel van de video door Café Weltschmerz inmiddels aangepast, de originele kop is nog wel op andere websites te vinden.

Dit is een citaat van RTL nieuws. 19 08 2020

Overigens dat op de hele wereld de ziekenhuizen vol stromen geeft wel te denken.

groet,

R.
#116428 door Jan Almeida B.
25 okt 2020, 21:12
Ik vat rickenbilly even samen:
Maar waar komt het verhaal dan vandaan dat de coronatest onbetrouwbaar is? Een van de bronnen waar veel naar wordt verwezen, is een video van Café Weltschmerz (zie post van Joop Siroop hierboven).

Diederik Gommers schrijft op zijn linkedIn-pagina over deze video van Cafe Weltschmerz :
De bewering dat er zo weinig mensen zijn die echt ziek zijn, en dat dit komt omdat de test onbetrouwbaar is, is 'een gekke draai'.

PS : De oorspronkelijke kop van de video van Weltschmerz was: "Diederik Gommers is het eens, de COVID-19-PCR-test, zegt niets!"
PSS : dit is de bron waaruit rickenbilly knipt/plakt: rtl-nieuws
#116429 door Ukraina
26 okt 2020, 13:18
Joop_Siroop schreef:
Ukraina schreef:... HIER HOOR JE DUS NIKS OVER IN DE MAINSTREAM MEDIA! Gelukkig hebben we utube waar deze FEITEN worden verteld... :roll:

Je hebt waarschijnlijk Lubach gezien. Bekijk de video hieronder ook eens als je tijd hebt.

Als je Lubach nodig hebt om dit te begrijpen is het slecht met je gesteld. :roll:

Geen tijd om dat hoogstwaarschijnlijk buitengewoon intelligente gesprek te volgen. Ben samen met een groep uit st Petersburg, met diepgravend onderzoek bezig over de connectie China/maanlanding/ buitenaardse wezens/ Covid19. Daarover later meer in de betrouwbare utube media waar alleen echte journalisten werken! Spoiler alert: wij hebben contact kunnen leggen met een buitenaards wezen dat daar aanwezig was!!! :D
#116438 door havanalover
27 okt 2020, 19:23
Laat Ukraina toch doen .... het wordt amusant ......diepgravende studie , buitenaardse wezens , contact gelegd met buitenaardse wezens ? Ja covid 19 is zeker een buitenaards wezen .Het doet me denken aan een vroeger (ander) Cubaforum met nog meer fantasten . Vermakelijk dat is nu echte democratie ...alle meningen mogen loslopen zelfs de meest zotte . (Zolang ze niemand bijten of schade berokken)
#116463 door Robert
06 nov 2020, 22:51
Goed verhaal van die kale oude man ( ongeveer zijn eigen woorden ) alleen jammer van het stukje dat 'hij' waarschijnlijk gepest was in zijn jeugd (vrij vertaald door mij).
#116469 door Joop_Siroop
09 nov 2020, 13:00
Ik ben erg kritisch over de berichtgeving mbt Corona in de "mainsstream media" en de overheidsmaatregelen. Kritische geluiden moet je vooral zoeken op het internet hoewel daar steeds meer gecensureerd wordt. Het youtubekanaal Cafe Weltschmerz volgde ik al voordat Corana in ons leven kwam. Het toont vaak interessante interviews of discussies met deskundigen die niet aan bod komen in de MSM. Het is vaak allesbehalve een luchtige discussie en hoeft niet in het tijdslot van een talkshow te passen. Discussies bestaan ook niet uit het plaatsen van één ondeskundige met een onwelgevallige mening tegenover twee of drie deskundigen en praatshowcoryfeeën uit het eigen kamp.

Corona raakt alles en iedereen in de hele wereld, ook Cuba. Ik heb dit deel van de discussie uit "Cuba gaat volledig open" gehaald omdat dit niet specifiek over Cuba gaat maar over de kritische houding ten aanzien van Corona die volgens mij onderbelicht blijft. Ik plaats bewust niet mijn eigen interpretatie van wat ik gezien heb maar de video's zelf. Dat is informatiever lijkt me.

Het blijft moeilijk om niet te reageren op diegenen die elke vorm van tegengeluid meteen proberen te onderdrukken door het te ridiculiseren of in het complotgekkie hoekje te willen drukken.

Dat gezegd hebbende ... hier weer video van Weltschmerz. Enjoy!

#116492 door Robert
14 nov 2020, 18:48
Sorry dit trek ik niet.
Ik ben hier na een minuut al klaar mee.
Haat tegen rechts, laat mij niet lachen, links is hier tegenwoordig bijna een scheldwoord en de vvd de grootste partij.
Eigenlijk wel logisch daar de enigste partij met links in de partij naam nu de standpunten heeft van voormalige yuppies en schijt heeft aan de 'gewone' arbeider.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten