over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#115710 door Ukraina
08 jul 2020, 17:57
Het komt zelden voor dat er een niet door de staat georganiseerde demonstratie is in Cuba. Naar aanleiding van het doodschieten van een man door de politie en de barre economische situatie was het 30 juni in Havana zover. Althans...

01.07.2020
Yoani Sanchez - De stem van uw rechten
Cuba: Protest geaborteerd over politiemoord op jonge zwarte man...

De dood van Hansel Ernesto Hernández Galiano, een jonge zwarte man, door toedoen van de politie heeft een populaire woede aangewakkerd die al decennia lang in Cuba broeit. Nu heeft het regime een vreedzaam protest verhinderd.

Op 30 juni wordt een man vastgehouden op de plaats van een gepland protest tegen het politiegeweld in Havana.

Het zou een dinsdag worden als elke andere te midden van de beperkingen die de pandemie aan Havana oplegde. Een dag van lange rijen om te proberen voedsel te kopen, van het lopen van grote afstanden bij gebrek aan openbaar vervoer en van het bellen naar vrienden om te weten te komen of ze in goede gezondheid zijn en of het coronavirus niet op hun deur heeft geklopt. Maar de officiële repressie om een vreedzaam protest te voorkomen heeft de laatste dag van juni de mal van elke routine doen breken.

Tegen 11 uur 's morgens, in een hoek die het linker atrium van het hart van de Cubaanse hoofdstad is, hadden zich activisten van verschillende strekkingen verzameld. Ze wilden hun stem verheffen voor tal van zaken, maar vooral voor de dood - vorige week - van een jonge zwarte man door toedoen van de politie. Een schot in de rug maakte een einde aan het leven van Hansel Ernesto Hernández Galiano en de verontwaardiging over zijn dood werd nog verergerd door irritatie omdat de officiële pers nauwelijks het nieuws meldde en de autoriteiten rechtvaardigden wat er gebeurde als een daad van zelfverdediging door Hernández te beschrijven als een agressieve crimineel.

De gebeurtenis, die plaatsvond in de arme wijk Guanabacoa, heeft een populaire woede aangewakkerd die al tientallen jaren aan het brouwen is. Het is een sociale malaise die om meerdere redenen is bereikt. De excessen van de politie en de rassendiscriminatie die een deel van de houding van het geüniformeerde personeel ten opzichte van de burgers blijven kenmerken, zijn enkele van de redenen voor deze woede, maar er is ook het ongemak dat wordt veroorzaakt door de repressieve draai van de schroef die de regering heeft toegepast onder de dekmantel van de COVID-19-gezondheidsnoodtoestand. Er heerst een verstikkingsgevoel in het land, waar bovendien de economische situatie de afgelopen maanden aanzienlijk is verslechterd.

Het protest van dinsdag was bedoeld om een deel van dat ongemak te laten zien, in een nationale context waarin de officiële media de dood van de Amerikaan George Floyd hebben uitgebuit en waarin talrijke publieke figuren het buitensporige geweld tegen de Afro-Amerikaan tijdens zijn arrestatie in Minneapolis hebben veroordeeld. Dezelfde informatieruimtes en stemmen die tot een paar dagen geleden en vanaf het eiland hun steun aan de Black Lives Matter-beweging niet verhulden, houden nu medeplichtig stil voor de kogel die de jonge Cubaan doorboorde. Omdat het stro in het oog van een ander altijd makkelijker is om aan te geven dan de enorme verantwoordelijkheidsstraal die het zicht blokkeert.

Toen het protest op 30 juni in Havana zou beginnen, was de plaats van de bijeenkomst omgeven door politie en militairen, stond het huis van talrijke activisten onder toezicht en werden verschillende kunstenaars en onafhankelijke verslaggevers opgepakt. Met een onevenredige inzet heeft het regime het initiatief afgebroken voordat een van de opgeroepenen zelfs de hoek van de 23e en L-straat kon bereiken. Tijdens de bevoorradingscrisis die het land teistert, hebben de repressors geen middelen gespaard om de vreedzame demonstratie te verhinderen.

Pas uren later begonnen de eerste releases, maar tegen dinsdag was het zeker fout gegaan.

(vt)

Deutsche Welle is de internationale omroep van Duitsland en produceert onafhankelijke journalistiek in 30 talen. Volg ons

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
https://www.dw.com/es/cuba-la-protesta- ... a-54013361
#115726 door dasilvasolis
09 jul 2020, 13:28
zucht. wat een fakenews.
Manifestatie neergeslagen zonder 1 klap, zonder charge, zonder confrontatie. Die cubaanse politie toch! de meest efficiente ter wereld blijkbaar.
Beelden van plek van de demonstratie van zender EFE laten wat agenten zien , een camera die klaar staat. vast van een buitenlandse journalist. en een straat met business as usual . Geen politiecordon, geen demonstranten die worden afgevoerd . nada.

Waar het volk zich hier druk over maakt is dat la habana naar de 1e fase is gegaan terwijl het nog elke dag casos positivos heeft. Dat regeringsbesluit daar is men het niet mee eens en daar is men boos over.
Velen vinden dat autoriteiten in la habana juist te laks zijn, en zijn voor strenger politieoptreden in la habana tegen indicisplines. Zodat ze ook daar het virus uitroeien. Ik had dit hier al geschreven.
viewtopic.php?p=115696#p115696

De kritiek op de regering is niet mals daarover. Op cubadebate (overheidssite) uiten honderden lezers hun kritiek hard en open. Kritiek die overeenkomt met wat ik hier hoor.
Het zal vast niet in het beeld passen van een aantal forumleden dat hier in cuba , cubanen open en bloot een regeringsbesluit bekritiseren en dat die kritiek door de overheid gepubliceerd wordt.

Mocht de komende weken de covid gevallen toenemen dan is deze kritiek van het volk voor de regering een veel serieuzer probleem, dan deze paar pseudodissidenten die niemand in cuba serieus neemt.

comentario aqui en mi casa
será que la pelicula salieron a darla a la calle porque se me olvidó que estabamos frente al cine yara. ay claro con el coronavirus necesitamos espacios abiertos pa este tipo de concentraciones y espectaculos. pero al final mas rollo que pelicula

saludos
#115731 door Ukraina
10 jul 2020, 12:52
Wat opvalt is dat señor dasilvasolis de moord zelf niet ontkent, maar wel de publicatie daarover in zijn geliefde Granma verzwijgt. (levensgevaarlijke stenengooier door politie neergeschoten)
En dat hij niet inhoudelijk reageert maar meteen weer overschakelt op een ander onderwerp.

En dan als grap van de week:"... hier in cuba , cubanen open en bloot een regeringsbesluit bekritiseren en dat die kritiek door de overheid gepubliceerd wordt."
En niet te vergeten gecontroleerd! Ik lees veel geklaag over niet naleven van regels. En het niet handhaven daarvan door de politie. En het onbegrijpelijk vinden dat Havana in fase 1 is gezet. Maar geen kritiek op bewindspersonen. Sterker aansporing om harder op te treden! Vrij doorzichtig.

"Manifestatie neergeslagen zonder 1 klap, zonder charge, zonder confrontatie." Wat duidelijk in het stuk wordt uitgelegd:
'Toen het protest op 30 juni in Havana zou beginnen, was de plaats van de bijeenkomst omgeven door politie en militairen, stond het huis van talrijke activisten onder toezicht en werden verschillende kunstenaars en onafhankelijke verslaggevers opgepakt.'

"dan deze paar pseudodissidenten die niemand in cuba serieus neemt."
Voordat "niemand in cuba" hun serieus kan nemen zal men eerst in heel Cuba hierover geinformeerd moeten zijn.
Ik wacht geduldig op de url die verwijst naar het bericht dat de staatsmedia over dit protest en de reden daarvan gepubliceerd heeft.

En op de Cubaanse internet informatie over de 'oprechte' dissidenten en hun mening die er dan, volgende señor dasilvasolis terminologie, dus ook moeten zijn.

Het enige interessante dat señor dasilvasolis aanstipt en wat ik me al langer afvraag is of C19 de klap voor het systeem zal worden. Dan kan het nog eens heel erg mis gaan lopen... Niet bepaald ideale omstandigheden voor een regime change.

Vooralsnog wijst daar echter nog niks op. Zolang personen op de 'democratiese' staatswebsite cubadebate.cu unaniem oproepen tot HARDER optreden.
#115733 door dasilvasolis
10 jul 2020, 17:49
Ukraina.
mijn geliefde granma??? artikel verzwijgen
waar haal je dat vandaan joh.
Ik ben niet zon fan van de granma. Vind de stijl van granma te drammerig en te saai .
De stijl van Y Sanchez lijkt er veel op qua drammerigheid.
Ik lees van overheidsmedia meestal cubadebate. over dit onderwerp
http://www.cubadebate.cu/noticias/2020/ ... uanabacoa/
Ik lees trouwens ook de volkskrant, the guardian, en cibercuba.
Je wil iets van meer kanten lezen

Op (sociale ) media was er vantevoren veel publiciteit over de demonstratie. Dus daaraan kan het niet gelegen hebben dat er niemand op kwam dagen.
De versie daarover van Y Sanchez is totaal ongeloofwaardig.
Geen enkele politie waar ook ter wereld kan een volksdemonstratie voorkomen en zorgen dat er niemand komt enkel door een paar arrestaties en wat agenten ter plekke.
Gewoon geen achterban zou dat niet de reden zijn?

Commentaren bij cubadebate zijn echt en net zoals op dit forum zitten er een hoop noncommemtaren tussen en niks unaniem hetzelfde
Als je een cubaans mailadres hebt of een cubaan kent die dat heeft kan je gewoon je commentaar geven op cubadebate. probeer maar.

Echte dissidenten bestaan op deze wereld Vaclav Havel was er bijvoorbeeld 1. Met principes, en een echte aanhang onder de bevolking
Maar in Cuba? Sorry ik zie alleen opportunisten die er zelf beter van willen worden zonder achterban.
Kijk maar s naar het weinige aan cubaanse commentaren op facebook op sites als 14 y m of diario de cuba . Dat ligt echt niet aan het gebrek aan internet. Genoeg cubanen op internet. Maar dit is allemaal zo doorzichtig de werkelijkheid manipuleren voor de buhne in het buitenland. Cubanen zijn niet gek joh.

de dood door een politiekogel van een jonge crimineel op de vlucht. koppelen aan rascisme en de moord op george floyd is absurd.
Beelden van die laatste zie je een geboeide zwarte weerloze arrestant vermoord worden door een witte agent. Hier is het echt een ander verhaal.
Ieman na een delict op de vlucht
Grote kans trouwens dat de agent die schoot ook zwart of mulat was en uit oost cuba kwam. Zoals de meerderheid van de agenten in la habana

De vraag om een grondig onderzoek bij dood van een burger door politieoptreden is altijd gerechtvaardigd.
De manipulatie van deze dood door Y Sanchez en co voor haar politieke doelen is echter meer dan walgelijk
Geen wonder dat je mensen dan niet mee krijgt

saludos
#115739 door Ukraina
12 jul 2020, 17:39
dasilvasolis schreef:"Ik lees trouwens ook de volkskrant, the guardian, en cibercuba. "

Oh ja? Dus voortaan kunnen we bij uw vele beweringen directe (!) bronvermelding vinden ?! 8)

dasilvasolis schreef:"Op (sociale ) media was er vantevoren veel publiciteit over de demonstratie."
WEER GEEN URL van señor dasilvasolis, hoe komt dat toch? Je zal bijna gaan denken dat ie het bij elkaar verzint... :roll:

dasilvasolis schreef:"Hier is het echt een ander verhaal.
Ieman na een delict op de vlucht"
:?:

Een beetje onduidelijk geschreven, bedoel je dit misschien?
https://eltoque.com/claves-legales-para ... l-ernesto/
"Het feit dat het schot van achteren werd afgevuurd, kan erop wijzen dat Hansel niet van plan was om de vermeende aanval voort te zetten, dat Hansel zich verwijdert van de persoon die zich theoretisch moest verdedigen. Het feit dat Hansel in de rug is geschoten, kan op zijn minst een redelijke twijfel doen rijzen over de objectieve behoeften van de politieagent om zich te verdedigen."

dasilvasolis schreef:"Als je een cubaans mailadres hebt of een cubaan kent die dat heeft kan je gewoon je commentaar geven op cubadebate. probeer maar."

Een Cubaans mailadres kun je enkel krijgen met een officieel id en woonadres. Welke fantasienaam je ook gebruikt: de staat weet wie je bent, waar je woont. De Cubaan laat het wel uit zijn hoofd op de staatsmedia ongewenste mededelingen te doen: Cubanen zijn niet gek joh. Politiestaat, weet je wel. :wink:

dasilvasolis schreef:"Dat ligt echt niet aan het gebrek aan internet."

Señor dasilvasolis sinds wanneer is Wifi gratis op Cuba?! Oh nee bijna gratis: een supersnelle verbinding voor slechts 1 CUC per uur.
Met een gemiddeld salaris van ( ruim genomen ) 40 cuc per maand gaat de bevolking massaal uren online. Tenminste als ze na de boodschappen nog geld over hebben. :roll:

dasilvasolis schreef:"Maar in Cuba? Sorry ik zie alleen opportunisten die er zelf beter van willen worden zonder achterban."

Ik mis nog de bewering dat Cubaanse disidenten (die weliswaar niet bestaan) daar veel geld mee verdienen.
En de bewering dat er geen dissidenten zijn omdat je op Cuba mag zeggen wat je wilt! Volledige persvrijheid, gegarandeerd door de staat die er zorgvuldig op toeziet, op de door haar beheerste media, fantasties! :woow:
#115740 door dasilvasolis
12 jul 2020, 18:43
ukraina je schrijft" nee bijna gratis: een supersnelle verbinding voor slechts 1 CUC per uur."

Zelfs bij zoiets simpels als dit roep je maar wat.
Nee, ik ga niet de moeite nemen om de link naar de daadwerkelijke tarieven van etecsa voor je op te zoeken. Zonde van mijn tijd. Kan je zelf ook.

Ik betaal nu trouwens 0.30 cuc per uur om te reageren.

Als je manifestacion 30 de junio la habana intypt krijg je een waslijst aan artikelen.
Hier 1tje van cibercuba.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Nd58OVZre_
Maar ook bbc el mundo had er een artikel aan gewijd. Jawel dezelfde bbc die geen letter over het door cuba geredde britse cruiseschip schreef.
Enkel in cuba krijg je voor een manifestatie zonder manifestanten zoveel buitenlandse media aandacht

https://m.youtube.com/watch?v=wsvDCBgodvc

beelden van de demonstratie van Kanaal EFE. (geen cubaanse staatstv)
geen demonstrant te zien.

Inderdaad dat was ik vergeten te beweren.
Y Sanchez schrijft vast niet gratis voor deutsche welle. Deutsche welle is van de duitse staat!

Wat blijft is de nare nasmaak die ik krijg van mensen zoals Y Sanchez die uit zoiets triests politiek voordeel proberen te halen

saludos
#115751 door havanalover
13 jul 2020, 15:12
een hoge Europese diplomaat klaagde dat reeds aan. Bedekt verwijzend naar mevr Sanchez maar er zijn er meer die hun "toekomst" aan het verzilveren zijn. Bij mijn weten komt mevr Sanchez daar openlijk vooruit en hoopt ze in een post Castro tijdperk een eigen dagblad op te richten. Ze heeft al een aardig spaarpotje in het buitenland waar veel Cubanen maar kunnen van dromen. ja haar kritiek op het regime is haar levenlijn en inkomstenbron Cuba invento.
#115755 door Ukraina
13 jul 2020, 17:55
dasilvasolis schreef:Zelfs bij zoiets simpels als dit roep je maar wat.
Nee, ik ga niet de moeite nemen om de link naar de daadwerkelijke tarieven van etecsa voor je op te zoeken.

Ik had niet anders verwacht, zelfs bij zoiets simpels is het je teveel moeite om je beweringen te staven. 8)

dasilvasolis schreef:Als je manifestacion 30 de junio la habana intypt krijg je een waslijst aan artikelen.

Leuk geprobeerd: cibercuba.com. Het ging er om dat de CUBAANSE STAATSMEDIA geen info over de demo verstrekte! 8)

dasilvasolis schreef:Inderdaad dat was ik vergeten te beweren.
HAHAHA :woow:
dasilvasolis schreef:Y Sanchez schrijft vast niet gratis voor deutsche welle.

Ongelooflijk, hoe durft ze! Journalisten leven toch van de lucht?! :roll:

dasilvasolis schreef:Echte dissidenten bestaan op deze wereld Vaclav Havel was er bijvoorbeeld 1.

Vaclav-Havel een ware dissident? Een crimineel, en contra revolutionair die in 1968 meehielp aan de imperialistiese coup om het Warschaupact omver te werpen! een oportunist die hoopte president te kunnen worden. Dankzij de hulp van de socialistiese broederstaten is deze coup toen gelukkig verijdeld! De dappere Tsjecho-Slowaakse socialistiese staat heeft deze crimineel in de gevangenis gegooid! Bovendien heeft ie veel geld verdient met zijn pseudo dissident zijn! Stond allemaal in de Pravda! :lol:

dasilvasolis schreef:Deutsche welle is van de duitse staat!

Ja en Duitsland is tegenwoordig een democraties land. Waar Cuba meer weg heeft van nazi Duitsland. :wink:

dasilvasolis schreef:Grote kans trouwens dat de agent die schoot ook zwart of mulat was en uit oost cuba kwam. Zoals de meerderheid van de agenten in la habana

Dat kun je niet bewijzen want het is niet bekend wie er geschoten heeft. Dat de meeste agenten 'zwart of mulat' zijn is ook niet vol te houden. bovendien is het veel belangrijker hoe de rasverdeling in het kader van de politie zit. Maar dat is allemaal geheim, tenzij jij een ingang hebt... :roll:
Zelfs een van de door jou zo geprezen verhaaltjes van Tijn gaat over de 10 types huidskleur dat de Cubaan onderscheidt. Dat heeft uiteraard niks met racisme te maken... Racisme bestaat niet op Cuba. :roll:

Dat de agenten uit het oosten komen klopt, een tactiek van het regime om afstand te houden tot de bevolking zodat ze goed door kunnen pakken. 8)
#115756 door dasilvasolis
13 jul 2020, 19:33
ukraina no tienes vergüenza?

Als ik iets beweer, en iemand wijst me er op dat het niet klopt ga ik gelijk checken
Zeker bij een hard feit als een internettarief is dat simpel te checken.
Jij niet. Je gaat nog harder schreeuwen.

Dat je cuba met naziduitsland vergelijkt Ook nog met een knipoog icoontje vind ik echt stuitend.
Tegenwoordig schijnt in NL het steeds normaler te worden om je politieke tegenstander rechts of links voor nazi uit te maken. Ik vind dat alles behalve normaal.

Als ik Havel een echte dissident vind vind ik dat punt.
Als ik Y Sanchez een farsa vind dan vind ik dat
Omdat ik niet jouw mening over cuba deel hoef ik nog geen hard line communist te zijn. Wat de pravda schreef zal me dus ook een rotzorg zijn.

Saludos
#115757 door Robert
14 jul 2020, 05:04
Ukraina schreef:
Dat de agenten uit het oosten komen klopt, een tactiek van het regime om afstand te houden tot de bevolking zodat ze goed door kunnen pakken. 8)

Ok, ik gok dat dat simpel jou mening is.
Ik hoorde indertijd iets dat mij heel plausibel in de oren klonk en dat het ermee te maken had dat er voor in Havana geen betrouwbare mensen meer te vinden waren in en rond Havana die agent wilde worden. Maar ook dat de agenten uit de Orient om de paar jaar vervangen moesten worden daar ze de gewoontes van de Habaneros, nog corrupter dat de gemiddelde agent, snel overnamen. :(
#115758 door HijodelMundo
14 jul 2020, 07:38
Het idee is ook dat als je uit een andere provincie komt je minder lokale vriendjes en kenissen hebt.
Dan is er theoretisch minder kans op corruptie...
Corruptie is echter een 'essentieel' onderdeel van de Cubaanse economie...
#115829 door Ukraina
19 jul 2020, 12:11
dasilvasolis schreef:... Wat de pravda schreef zal me dus ook een rotzorg zijn.

Die Señor dasilvasolis toch, altijd om de hete hete brij heen draaien. Altijd afleidings manoeuvres bedenken. Zelden bronvermelding geven. En vooral heel veel valse "info" verstrekken. Halve leugens, hele leugens, halve waarheden.

Ten overvloede en niet voor Señor dasilvasolis bedoeld:
https://www.hrw.org/world-report/2019/c ... uba#2a25cf
bijv: Political Prisoners
#115840 door dasilvasolis
19 jul 2020, 17:56
ukraina

dat je mijn posts oersaai en te lang vindt prima. Niemand verplicht je om ze te lezen
Dat mijn schrijfstijl je niet aanstaat. Kan.
Mijn mening niet deelt of zelfs belachelijk vindt. ook prima
Dat je vindt dat ik er niets van snap. Prima
Dat je het geraaskal vindt. Zelfs dat is prima.

Dat je dat allemaal opschrijft, en mijn posts fileert prima

Maar hier ga je echt de fatsoensgrenzen over.
Ukraina schreef:En vooral heel veel valse "info" verstrekken. Halve leugens, hele leugens, halve waarheden.


Laten we proberen om.het enigszins fatsoenlijk te houden op dit forum.
Juist als we het niet met elkaar eens zijn.

saludos en blijf gezond
#115842 door Ukraina
19 jul 2020, 23:52
dasilvasolis schreef:Maar hier ga je echt de fatsoensgrenzen over.


Señor dasilvasolis,

Halve leugens, hele leugens, halve waarheden, dat is wat steeds weer in uw tirades voorkomt. Kortom de rode draad in uw los geschrijf.

Dissidenten die jaren de bak ingaan en daarvoor en daarna constant door (geheime) politie worden lastiggevallen omschrijven als "pseudodissidenten", is voor mij één voorbeeld van fatsoensgrenzen, welke ú overschrijdt. Welke al de andere zijn te vermelden voert te ver, maar valt makkelijk terug te lezen.

U weigert categories om uw beweringen te onderbouwen met duidelijke bronvermelding.
Ik probeer op een overzichtelijke en onderbouwde manier op sommige van uw opmerkingen te reageren. Die blijken bij nadere beschouwing vaak niet zo sterk. U noemt dat fileren, een zwakke argumentatie.

Om nu opeens over "enigszins fatsoenlijk te houden" te beginnen, vind ik vreemd gezien allerlei eerder door ú gemaakte beledigingen.
Ik heb er niets op tegen om fatsoenlijk te zijn, voel me in deze echter niet aangesproken.
#115845 door dasilvasolis
20 jul 2020, 03:22
Ukraina schreef:Señor dasilvasolis sinds wanneer is Wifi gratis op Cuba?! Oh nee bijna gratis: een supersnelle verbinding voor slechts 1 CUC per uur.


Tarief nauta 0.70 cuc
tarief nauta hogar nu 0.30 cuc

Je schreef ook."Cuba waar miljoenen mensen op sociale media zitten", dus 1 op de 4? Lijkt me overdreven. In Cuba zijn hoogstens 100.000 vaste aansluitingen,

Hier uit data report. (geen cubaanse communisten maar westerse dataanalisten) Over het aantal sociale media gebruikers. en internetgebruikers in cuba.
6.27 miljoen. sociale media gebruikers
7.1 miljoen internet gebruikers.

Moet ik nu ook zeggen dat je liegt? Valse info geeft
Ik denk dan . Je bent gewoon slecht geinformeerd.

Saludos

ps. ik ga echt niet bij elke post allemaal linkjes zetten kost me teveel van mijn kostbare internettijd.

http://www.etecsa.cu/inicio/nueva_tarif ... ion_nauta/

http://www.etecsa.cu/promocion/medidas_ ... o_en_casa/


https://datareportal.com/reports/digital-2020-cuba
#115884 door Ukraina
23 jul 2020, 15:07
Wat veel lezers niet weten is dat er op Cuba een INTRANET bestaat, enkel nationaal en dus enkel staats informatie. En daarnaast een INTERNET: worldwide, zoals wij dat kennen.

Wat Señor dasilvasolis gemakshalve verzwijgt is dat er slechts 2 internet abonnementen zijn. En die hebben een tijdslimiet van 20 of 30 uur per maand! Deze kosten 10 of 15 CUC. Dat is 20% / 30% van het maandinkomen, uitgaande van een belachelijk hoge schatting van 50CUC.
Vergelijk met NL €2.240, https://www.gemiddeld-inkomen.nl/modaal-inkomen-2020/, omgerekend X 20% = €440 per maand om 20 uur online te gaan... Mensen die dat niet genoeg vinden kunnen €660- voor maar liefst 30 uur per maand betalen! (Dat is natuurlijk zwaar overdreven: gemiddeld 1 uur per dag, wie doet dat nou?)

Een koopje. Dan hebben we het maar niet over de snelheid van het netwerk.

Tarifas: CUC/20 horas al mes
http://www.etecsa.cu/internet_conectivi ... #apk_nauta
Het is onduidelijk wat de looptijd van het contract is en welke kosten er nog bij komen.

Volgende punt https://datareportal.com/reports/digital-2020-cuba
6.27 miljoen. sociale media gebruikers- Hoeveel van deze accounts zijn nog actief? een "sociale media gebruiker" kan meerdere accounts hebben.
7.1 miljoen internet gebruikers. Totaal onduidelijk wat de criteria is voor "internet gebruikers" Iemand die 30 minuten per jaar online is telt net zo zwaar als iemand die dagelijks uren online is?
Gezien de enorme kosten die internet gebruik in Cuba met zich meebrengt is het onwaarschijnlijk dat deze dagelijks, laat staan wekelijks uren online zijn.

Het nut van deze getallen is totaal onduidelijk: nergens op de site wordt uitgelegd wat de betekenis ervan is of welke criteria zijn gebruikt.
#115894 door dasilvasolis
23 jul 2020, 17:45
ukraina . Je info van 1 CUC per uur klopte niet. Toch?
Ik weet het. Erkennen dat je iets verkeerd hebt/had is ook heel moeilijk.
Wat dat betreft hebben jij en de Cubaanse revolutie een hoop gemeen.

Ik ga je het nogmaals uitleggen hoe het hier nou werkt met internet

Tariefen die ik noemde 0.70 cuc per uur en 0.30 cuc per uur zijn voor het internet. Niet het intranet.Intranet is veel goedkoper. Maar dan kan je enkel op cu sites en mails versturen.

nauta rekening heb je 2 soorten voor internet . dus het worldwide web

1 nauta hogar . Dus vanaf je huis. Dat werkt met abonnementen. Abonnement voor 15 cuc per maand. krijg je 30 uur internet. a 0.50 cuc dus.
Nu tijdens corona meer uren want het tarief is verlaagd naar 0.30 cuc. indien je extra uren wil kan je opladen. Kosten normaal 0.50cuc en nu 0.30 cuc per uur
Opladen is niet gelimiteerd.!
Nautahogar is nog niet overal in elke wijk in cuba

2. Nauta normale rekening
Nautarekening kunnen enkel cubanen en residenten. openen. Zitten geen kosten aan. Is geen abonnement.
Je zet tegoed op de rekening. Tarief is 0.70 cuc per uur. voor worldwideweb.
Je kan ongelimiteerd opladen.

Met beide rekening kan je op elke etecsa WIFI spot inloggen en internetten

3. Verder heb je nog het mobiele internet
Dan kan je overal internetten waar je mobiel bereik hebt.Dit werkt met Paketten
per MB. Werkt niet per minuut maar per gebruikte MB
Ik gebruik dat niet. Dus weet eigenlijk niet of dit duurder of goedkoper uitpakt. Hangt natuurlijk van het soort gebruik af. Er zijn vast forumleden die dat gebruiken dus dat moet je maar aardig aan hun vragen. .

Ukraina schreef:Wat Señor dasilvasolis gemakshalve verzwijgt is dat er slechts 2 internet abonnementen zijn. En die hebben een tijdslimiet van 20 of 30 uur per maand! Deze kosten 10 of 15 CUC. Dat is 20% / 30%


Deze info van ukraina is dus niet juist. Ben benieuwd of het nu wel wordt toegegeven

Wat betreft aantal cubanen op internet. Blijkbaar weet jij het beter dan dataanalisten.

Blijkbaar weet je ook vanuit nederland ook de koopkracht van de gemiddelde Cubaan te schatten. Dat vind ik indrukwekkend

Saludos
#115936 door Ukraina
27 jul 2020, 00:04
dasilvasolis schreef:Deze info van ukraina is dus niet juist. Ben benieuwd of het nu wel wordt toegegeven
Wat betreft aantal cubanen op internet. Blijkbaar weet jij het beter dan dataanalisten.
Blijkbaar weet je ook vanuit nederland ook de koopkracht van de gemiddelde Cubaan te schatten. Dat vind ik indrukwekkend

Dodelijk vermoeiend dat kinderachtige gedrag van Señor dasilvasolis. Zelfs de info van nauta gelooft ie niet.
Afbeelding
Als er al C19 korting is dan lijkt mij dat iets recents. :wink:

Uitleg geven over de betekenis van zijn "dataanalisten" kan ie niet.
Inhoudelijk reageren is blijkbaar te ingewikkeld en teveel moeite.

Zo ook over 'koopkracht van de gemiddelde Cubaan' .
dasilvasolis schreef:'Als ik iets beweer, en iemand wijst me er op dat het niet klopt ga ik gelijk checken'
:D
Ondertussen is het simpel copieren van de urls die zijn zogenaamde checks opleveren te duur want 'kostbare internettijd'. En dat bij een tarief van volgens hem 0.30 cuc! Dan zal ik er met de gemiddelde koopkracht van de Cubaan niet ver naast zitten. 8)
https://informatiecuba.wordpress.com/20 ... oereikend/
Wages in Cuba increased to 777 CUP/Month in 2018 from 767 CUP/Month in 2017. https://tradingeconomics.com/cuba/wages

Hoe dan ook dit is wat Señor dasilvasolis altijd doet: afleiden van het onderwerp. Dat begint al bij zijn eerste post bij dit topic. En dat gaat zo maar door. En beschuldigen ZONDER DIRECTE bronvermelding. Tja, makkelijk.
Het blijft allemaal erg oppervlakkig zo.

dasilvasolis schreef:Blijkbaar weet je ook vanuit nederland ook de koopkracht van de gemiddelde Cubaan te schatten. Dat vind ik indrukwekkend

Misschien verwacht ik teveel van iemand die van zo iets eenvoudigs al onder de indruk is... :roll:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten