Overzicht van salsa danscholen
#61281 door edsel
15 sep 2006, 08:41
Beste mensen,

Als er in Nederland, naast Ben Bron, een grondlegger is van de basis van de muziek en dans van Cuba, maar ook Curacao, is het wel Ewald Chocolaad.

Ewald gaf al zeer vroeg les in Cubaanse muziek en dans, voordat deze muziek algemeen bekend werd, Ewald is en was, een van de weinigen die heel veel verstand hadden/hebben van beiden.

In zijn lessen gelijk een Cubaanse Maestro, liet hij mensen de bas voelen en leerden ze b.v. op de muziek van de bas, de downbeat, hun passen op de Son Montuno uitvoeren, hij leerde ze contra-tiempo dansen, gelijk de Cubanen.

In Nederland was dit uniek en later begreep ik dat Ewald een zeer grote kennis van deze muziek en dans heeft en had, hij was niet alleen een goed leraar maar ook een zeer vriendelijk en aimabel mens met grote mensen-kennis.

Ewald heeft naast een grote kennis van de Cubaanse muziek en dans, eveneens veel verstand van de Curacaose muziek en dans en haar geschiedenis zoals de tumba, de Antilliaanse wals, de tambu en nog veel meer.

Ewald belichaamt de driehoek Cuba, Curacao, Nederland die de Cubaanse muziek en dans, zo populair hebben gemaakt in Nederland.

Maestro Chocolaad: Gracias.

Nadere info over zijn school: Salsaschool Ewald Chocolaad

Dansschool van de grondlegger van de salsa in Groningen
Contactpersoon Email ewaldchocolaad@yahoo.com
Gebied Groningen-stad Telefoonnummer 050-5255551

Al 25 jaar slooft Ewald zich uit om mensen de salsa te leren en nóg kan niet iedereen het. In die 25 jaar heeft Ewald natuurlijk ook wel zoveel expertise opgedaan, dat het weinig scheelt of hij krijgt zelfs een bezemsteel nog aan het dansen! In Latino-kringen noemt men hem niets voor niets "Maestro"!

De salsa-lessen van Ewald worden gekenmerkt door zijn inzet en kwaliteit, veel humor, warmte en gezelligheid. Ook in september 2006 gaat Ewald weer van start met frisse energie.

De SALSA 40+ cursussen starten in september 2006. Bel hiervoor 050 - 52 55 551. De lessen worden gegeven in Studio Metamorfose aan het Boterdiep, de ingang is aan de Wipstraat nr. 11. Verder kan Ewald ingehuurd worden voor feestlessen, workshops en optredens met zijn salsa-bands Amor Secreto (4-mans formatie) en Chocolate (7-mans formatie)

gr,
Ed.

#63378 door edsel
08 dec 2006, 19:16
Voor 1 keer het zwijgen doorbroken. Ter nagedachtenis van een grote man!

Ewald Chocolaad
Deze week bereikte ons een trieste mededeling...
in de nacht van 4 op 5 december is Ewald Chocolaad overleden.

Salsa zou niet zo populair zijn geworden binnen Nederland zonder de inspanningen die onder andere geleverd zijn door Ewald Chocolaad. We mogen dankbaar zijn dat in ons kleine landje een aantal prominente figuren zich al heel lang sterk maken voor deze scene. En met recht wordt Ewald Chocolaad grondlegger van salsa in Noord-Nederland genoemd. Met de laatste lessen van de lopende cursus voor de boeg, was hij al druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe cursus.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies. Via http://www.latinnet.nl is er een condoleanceregister geopend, waar je je reactie kwijt kunt.

Zaterdag en zondag van 15.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen in de groene kamer van het uitvaartcentrum Algemeen Belang aan de Esdoornlaan 187 in Groningen (http://www.algemeenbelang.nl/).

Maandag 11 december zal om 13.30 uur een samenkomst worden gehouden in de aula op de begraafplaats Selwerdhof, waarna de begrafenis zal volgen.
Correspondentie: Fongersplaats 67, 9725 LD Groningen.

In Memorie,
Edsel

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast