Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Overzicht van salsa danscholen
 #114033  door Gibi345
 
Heeft U ook de ervaring dat als U rondkijkt in Nederland dat je op alle vormen van Latin muziek, een danspaar of danskoppel ziet die constant een aantal draaien om zijn of haar as maakt daarbij de muziek, verschillende ritmes en dansstijlen niet herkent, ik neem dat ze dit aangeleerd krijgen. In de danswereld wordt dit de Hustle genoemd een discodans uit de jaren 70, als zo'n danspaar op een talenten contest op TV verschijnt, worden ze steevast weggestemd door een Jury die zelf internationale dansopleidingen heeft genoten en meteen weet wat ze voor zich ziet!

Gelukkig zijn er in Nederland dansleraren en leraressen die je echt leren dansen, en dan op de wijze waarop Cubanen dansen. In Utrecht is dit Cubadans, de Cubaanse dansstudio van Utrecht: Salsa, Cubaanse Salsa, Rumba-Salsa, Salsa-cha, Salsa-ton, Rueda-Salsa, Timba-Salsa, Salsa-Jazz, kinder-Salsa, Son, Afro Cubaanse dansen, Orisha-dansen, Reggaeton, Mambo, Chachacha, Conga, Rumba, Danzon & Habanera.

De professionale danslerares is Mileidis Lopez Cathcart studeerde moderne dans en afro-cubaanse dans aan de Escuela Professional de Arte Manuel Muñoz Cedeño bij Santiago de Cuba. Na haar afstuderen danste zij tien jaar professioneel in de Conjunto Folclorico de Oriente, een vooraanstaand afrocubaans gezelschap van dansers en muzikanten. Daarnaast trad zij op met Cubaanse dansers op tournee met Cubaanse professionele musici in Latijns Amerika, danste als soliste, gaf dansles op lagere- en middelbare scholen en maakte danschoreografieën voor kinderen.

Hier een klein voorbeeld:
https://www.youtube.com/watch?v=5uCTr5o ... 5D381F2CC5

Als je bij haar de Afrocubaanse dansen van orishas, de verschillende rumba-stijlen, moderne dansimprovisatie leert en danschoreografieën leert maken, kun je iedere concurrentie aan ook bij de talentenjachten op de Nederlandse TV....
http://www.cubadans.nl/

Saludos,
Gibi