Wat moet je gezien of gelezen hebben?
#113542 door Gibi345
11 nov 2017, 06:50
Latijns-Amerikaanse documentaires op IDFA 2017

Op 15 november start de dertigste editie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA), dat van 15 t/m 26 november zal duren. Het hele programma is online te bekijken en er zijn online kaarten te koop. Ook dit jaar zijn er weer verschillende documentaires over Latijns-Amerika waaronder 3 films over Cuba te zien op het festival.

Cuba

I Am
Terwijl de internationale pers zich in groten getale in de Cubaanse hoofdstad Havana heeft verzameld om verslag te doen van de dood van Fidel Castro, staat op het Plaza de la Revolución een klein meisje dat trots een groot kartonnen bord boven haar hoofd houdt. In een fascinerend, bijna twaalf minuten durend shot zien we hoe het meisje – vlechtjes, rood jurkje, witte kniekousen, vechtend tegen de wind – haar eigen ‘fifteen minutes of fame’ beleeft. Denise Kelm Soares, Cuba, 12 min.

The Sight
In de tent van een klein circus zit het publiek – mannen, vrouwen en veel kinderen – verwachtingsvol te kijken naar wat er voor hen in de ring van de piste gebeurt. Hun silhouetten vormen van buitenaf gezien een spel van licht en schaduw, terwijl de ringmeester hen hoorbaar warm maakt voor wat komen gaat. Wanneer een clownsact begint, worden de eerste gezichten gefilmd. Alejandro Pérez, Cuba, 21 min.

True Love in Pueblo Textil
Met vaart verteld inkijkje in het leven van de negenjarige Maribel. Het Cubaanse meisje, gekleed in een schattig donkerrood schooluniform met felrood sjaaltje, laat haar witte konijn Doc zien en beschrijft haar gevoelens van verliefdheid. Telkens als ze José op school tegenkomt krijgt ze vlinders in haar buik. Maribel vertelt gedetailleerd over hoe het voelt om getroffen te zijn door de oudste aandoening ter wereld: liefde. Horatio Baltz, Cuba, 5 min.

Het gehele programma met data van de filmvertoning, kaartverkoop enzovoorts is via deze website te vinden:
https://www.idfa.nl/nl/collectie/progra ... =1&filters[country]=Cuba

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast