Pagina 1 van 1

cubacel tur

BerichtGeplaatst: 28 feb 2020, 21:56
door jorn2jorn
Sinds begin dit jaar adverteert Etecsa met een simkaartje voor toeristen. Cubacel Tur. Het zou vooralsnog alleen te krijgen of op te halen zijn op het vliegveld van Havana. Navraag bij etecsa in Holguin en Santiago leverde niks op. Nog nooit van gehoord. Ook de website van etecsa verwijst alleen naar buitelandse wederverkopers.
Het lijkt me wel een handig simkaartje met 1 gig voor data en 20 minuten gratis bellen wereldwijd. En natuurlijk om gebeld te kunnen worden door je cubaanse familie en vrienden. kosten 25 $ ,geldigheid 30 dagen, maar tot nu toe nergens te koop!

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 29 feb 2020, 00:19
door Mari
Je kan het toch online kopen? Hier https://cubacalls.de/kategorie/cubacel- ... nguthaben/ en hier https://www.recargasacuba.com/en/tourist-sim-card-cuba onder andere. Daarna kun je de simkaart afhalen op het vliegveld :

Una vez efectuada la compra ¿Dónde la puedo recoger?
Usted puede recoger la tarjeta en la Terminal 3 del aeropuerto José Martí, en el punto de Cubatur o en caso excepcional en las unidades comerciales de ETECSA.

Staat ook heel duidelijk op de site dat het niet bij Etecsa te verkrijgen is. Bron: http://www.etecsa.cu/promocion/servicio_cubacel_tur/

¿Puedo adquirir esta oferta en una unidad comercial de ETECSA?
No. Esta oferta solo estará disponible en las páginas de los vendedores internacionales: www.cubaceltur.com y www.recargasacuba.com

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 29 feb 2020, 16:15
door jorn2jorn
Mooi, aanvankelijk verwees etecsa naar sites die nog geen simkaartjes aanboden. Dit https://www.recargasacuba.com/en/tourist-sim-card-cuba ziet er beter uit, alleen havana is voor mij geen optie, maar een simkaart ophalen in een etecsa kantoor (holguin) is volgens de site wel mogelijk.
Overigens vraagt de Duitse site wel 39 euro!! De recargasacuba is met 26$ iets aantrekkelijker!

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 01 maart 2020, 18:05
door Mari
Laat even weten of het lukt (met het afhalen in Holguin). Ik ga over een paar maanden ook weer richting Holguin en die kaart is voor mij wel handig. Mijn man heeft een Cubaanse sim maar ik niet.

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 01 maart 2020, 18:36
door Chapino
@ Mari,
Je kunt natuurlijk ook je man vragen om een extra Sim kaart te kopen bij Etecsa, die je dan opwaardeert vlak voor je naar Cuba gaat.
Blijft na opwaardering een jaar actief.

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 01 maart 2020, 21:33
door Mari
@Chapino, dat zou een optie zijn als hij in Cuba zou wonen, maar hij woont hier in Nederland ;-)

Re: cubacel tur

BerichtGeplaatst: 03 maart 2020, 14:50
door jorn2jorn
@Mari,
De Tur-simkaart was bedoelt voor visite uit Nederland. Die zijn inmiddels weer veilig thuis. Zelf hebben we al jaren een normaal cubacel simkaartje.
Ik las ook dat etecsa een belgische partner heeft, belgacom als ik het goed heb, zodat de cubacelsim ook in nu europa werkt via de belgacom-hub. ben benieuwd! zou leuk kunnen zijn voor het (gratis) ontvangen van sms :idea: :idea: