Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Contact met het thuisfront vanuit Cuba
 #95543  door Don Aladdin
 
Hola

Weet iemand, wat het kost, om een sms vanuit Cuba met een Nederlands abonnement, of prepaid of sim only, te versturen? Welke provider en uiteraard of de sms'jes ook hier aankomen?

Ik wil deze mogelijkheid aan mijn vriendin geven om goedkoper te kunnen smsen met mij naar Nederland, dan met Cubacel.

Saludos,

 #95545  door elmister
 
Hoi ik gebruik daarvoor Ortel Mobile.
Kosten per SMS vanaf Cuba €0,50 per SMS, maar alles wat je opwaardeert wordt verdubbeld. Dus als je €20,00 opwaardeert krijg je er €40,00 en zijn de werkelijke kosten dus €0,25 per SMS.
 #95546  door Don Aladdin
 
En kan ik dan de Ortel sim kaart in Cuba ook vanaf hier opwaarderen?

 #95548  door salsalieve
 
Elmister je verhaal klopt niet helemaal. Ik gebruik ook Ortel om te bellen en sms-en naar Cuba en las onlangs ergens op dit forum dat in tegenstelling tot het op de site van Ortel gepubliceerde tarief van 0,50 voor smsjes vanuit Cuba er 1,- wordt afgerekend. Ik had kortgeleden een vraag voor Ortel en heb dit toen gelijk nagevraagd, per mail kreeg ik het volgende antwoord: SMS vanuit Cuba is 0,50 cent. Alleen staat er op de website dat voor roaming tarieven de 10=20 actie niet geldt. Dit betekent dat u hiervoor € 1,- betaald, omdat het tegoed dat u heeft verdubbeld wordt. Voor gesprekken gelden dezelfde regels.

 #95549  door elmister
 
Nu je het zegt blijkt het inderdaad €1,00 te zijn dan kost het eigenlijk €0,50 per sms. Je kan wel het beltegoed hier kopen maar je moet de vouchercode per sms naar cuba sturen, want je kan hem alleen via de telefoon opwaarderen. Dan kun je beter Telesur nemen deze kan je via de website gelijk opwaarderen en zo gaat het wat makkelijker. Kost volgens mij ook €0,50 per sms.

 #95550  door jorn2jorn
 
Wij hebben in Cuba een T-Mobile flex 30
Dat kost on 15 euro per maand en komt op ongeveer 50 sms'jes.
Flex 30 staat voor 30 euro, waarvan 5 euro afging voor voordelig sms'n in het buitenland. Ik kan het abonement niet op internet terugvinden (het was destijds orange) maar misscien dat ze in de T-Mobileshop je iets dergelijks kunnen aanbieden. Overigens zijn er nu problemen met sms'jes die niet aankomen, t-mobile naar vodafone komt niet aan (verzonden uit Cuba) Andersom werkt wel. T-mobile (in cuba) naar KPN of Ortel (in Nederland) komt normaal aan. :evil:

 #95555  door salsalieve
 
Een andere optie is Dekamobiel, sms vanuit Cuba kost 0,40, online opwaarderen en ook kun je het verloop van het beltegoed zien, weet je wanneer je moet opwaarderen.

 #95557  door elmister
 
Dat kan je bij Telesur ook doen! En je krijgt een smsje als je beltegoed op is!

 #95566  door Jogo
 
Mijn vriendin heeft een perpiad telefoon van Cubacel. Verstuurde berichtjes vanuit Cuba kosten 1 euro per bericht. Ze komen bij mij in NL (T-Mobile) altijd direct aan. En andersom ook. Opwaarderen doe ik via http://www.ezetop.com. Bellen vanaf hier doe ik via Telesur. 50 cent per minuut. Kortom dik tevreden. Oke het zou nog een stuk goedkoper mogen van mij... Overigens verstuur ik vanaf NL de meeste berichtjes via http://www.smscity.com lekker makkelijk vanaf de pc.

 #95625  door Tim-R
 
Welk bereik is dan beter?
DekaMobiel of Telesur?

 #95634  door mkr
 
Tot nu toe heeft het me altijd zo'n 0.50 cent gekost ongeacht de provider.

Meeste sms komt gewoon aan maar er is altijd die kleine kans.

Ik verlang wel terug naar de tijd dat je helemaal geen mobiele dekking had in Cuba......

 #95644  door Joostcuba
 
Ik heb mijn vrouw op Cuba een jaar geleden een telefoon met een prepaid Vodafone abonnement gegeven. Dit is een gewoon prepaid abonnement geen extra faciliteiten. ik laad het beltegoed vanuit hier op.
Een sms'je van haar naar mijn nederlanse TMobile nummer kost ongeveer 15 eurocent. We smsen dagelijks en nog geen enkele keer problemen gehad.

 #95646  door jorn2jorn
 
joost dat lijkt me sterk! Zou wel mooi zijn zo goedkoop, maar ik denk dat je je vergist. Verwar je Cuba niet met de "passport landen"?
Hier de tarieven van Vodafone:

Sms versturen Passport landen € 0,13
Overige EU-landen € 0,13
Overige landen € 0,55
 #95647  door Pieterklu
 
Tarief Vodafone voor sms van Cuba naar NL is volgens mijn informatie 55 eurocent

 #95781  door koekreep
 
Ik heb mijn vriendin een prepaid kaart van KPN gegeven €0,75 per sms en ik waardeer de kaart maandelijks op in NL. Zelf stuur ik sms berichten via voipstunt voor € 0,03 per sms naar een cubaanse mobiel. Bellen doe ik goedkoop via Ensip
http://www.ensip.es/main/ dit kost € 0,42 per minuut.

Nog een vraag van mijn kant. Als ik een sms naar Cuba stuur en de telefoon daar heeft geen bereik hoelang wordt dit bericht dan bewaard zodat je het alsnog ontvangt als je weer bereik hebt?
 #105830  door Fausto
 
"Tarief Vodafone voor sms van Cuba naar NL is volgens mijn informatie 55 eurocent."

Hola Pieterklu y otros,
Is dat tarief nog steeds geldig?
Hoe is het bereik op Cuba, buiten de grote steden?

Bij voorbaat dank voor jullie info!
Saludos

 #105831  door Pieterklu
 
Ik krijg geen gespecificeerde overzichten van Vodafone, maar volgens mij klopt dat tarief van 55 cent (zo ongeveer) wel.

Groetjes