Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #118494  door dasilvasolis
 
Heb het tegenwoordig te druk om op Cubaforum te schrijven.
Maar ik vond dit nieuws wel de moeite waard.

Het heeft 6 jaar geduurd. Maar zelfs de Amerikaanse veiligheidsdiensten geven nu openlijk toe . Nee er zit geen buitenlandse macht achter het zgn havanasyndroom.
De zogrnaamde gezondheidsklachten die Amerikaanse diplomaten in Havana zouden hebben opgelopen door "mysterieuze aanvallen" van vijandige landen op het Amerikaanse ambassadepersoneel
Jarenlang werden door de Amerikaanse diensten de meest bizarre theorieén de wereld ingeslingerd. Aanvallen met scienceficcion wapens met geluids en microgolven. En natuurlijk was Cuba schuldig.
Alles wat deze niet verifierbare bronnen beweerden werd klakkeloos overgenomen door westerse media.
https://www.nytimes.com/2017/08/24/us/p ... avana.html
Nu op grond van dezelfde niet controleerbare bronnen wordt het hele broodje aap verhaal net zo makkelijk weer afgeserveerd.
Wat de media (in deze de volkskrant) wel effe weglaten, is dat het broodje aap verhaal vergaande real life consequenties heeft gehad. Want op grond van dit verzinsel is de detainte tussen Cuba en de VS ongedaan gemaakt. Er zijn sancties opgelegd aan Cuba waar de Cubaanse bevolking nog steeds tot op de dag van vandaag onder zucht.
Blijkbaar stond dat niet in het Amerikaanse rapport.
Ook is men blijkbaar vergeten dat de Amerikaanse regering toendertijd keihard beweerde de bewijzen van de buitenlandse inmenging in het havanasyndroom in bezit te hebben maar deze niet kon onthullen om de vijand niet wijzer te maken.

Het klakkeloos overnemen en als waarheid verkondigen van elke scheet die de westerse inlichtingendiensten de wereld in sturen is de laatste jaren schering en inslag geworden in de westerse main stream media. De aanvallen met microgolfwapens in Havana, China dat zich mengt in de Canadese verkiezingen, Een onbekende pro oekraïnse groep die de Nord Stream lijn zou hebben opgeblazen. Bijna dagelijks vind je wel zo'n scheet in de krant. Zonder enkel onderzoek of bewijs. Enkel op grond van wat een veiligheidsdienst beweert.
Blijkbaar is elk kritisch denkvermogen verdwenen. Men heeft blijkbaar niets geleerd van de zeperd met de Iraakse massa vernietigingswapens die er volgens veiligheidsdiensten waren. Maar die dus achteraf niet bestonden

Un abrazo M

Hier in de Nederlandse volkskrant.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bdb89834/