Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #117774  door dasilvasolis
 
Cuba heeft nieuwe inreisbeperkingen ingesteld vanaf 4 december.
http://www.cubadebate.cu/noticias/2021/ ... xo-1651279

Voor landen in zuidelijk afrika betekent dit
dat opnieuw een verplichte quarantaine wordt ingesteld oo kosten van de reiziger. + 1 PCR bij aankomst en 1 na 7 dagen
Daarnaast PCR eis voor vertrek, + bewijs van volledige vaccinatie.

Voor een lijst van landen waar omnicron is geconstateerd waaronder belgie
Ook bovenstaande minus de quarantaine en de PCR na 7 dagen.

Nederland staat vooralsnog niet op de lijst van omnicronlanden.
Maar een door mij geconsulteerde kenner
(die ook wel eens grappige gidsjes over cuba schrijft) schatte de kans dat Nederland ook op deze lijst komt op 99%
Ook de kans dat NL uiteindelijk op.de lijst van landen komt met reizigersquarantaine
schatte hij hoog in

Saludos
Laatst gewijzigd door dasilvasolis op 02 dec 2021, 12:01, 1 keer totaal gewijzigd.
 #117778  door Ukraina
 
Even voor de duidelijkheid bedoel je vluchten uit NL of elke Nederlander? Volgens mij vliegt KLM niet meer direct op HAV maar met AF via Parijs.

Zo'n beslissing is toch niet effectief als de Russen gewoon het land in kunnen, de grootste groep toeristen op dit moment, en nauwelijks ingeent.
 #117779  door dasilvasolis
 
Het gaat bij mijn weten altijd om het land waaruit de passagier origineel vertrekt. Vertrekt men vanuit Schiphol via Parijs of Madrid. dan gelden de inreisregels die cuba heeft voor Nederland.

Voor alle landen die niet op de Omicronlijst staan geldt dat men voor reizen naar Cuba of volledig gevaccineerd dient te zijn of een Negatieve PCR test voor vertrek dient te kunnen tonen.
(Alle vaccins die door nationale autoriteiten zijn goedgekeurd worden geaccepteerd door Cuba , Sputnik dus ook)
Uitzondering is reizigers uit de VS die en een negatieve PCR en volledig vaccinatie moet tonen.

Alle Russen die niet gevaccineerd zijn moeten dus voor vertrek een PCR laten doen.

Is dit allemaal waterdicht. Nee natuurlijk niet. Maar het vermindert wel risicos. Net zoals mondkapjes, ventilatie en vaccinatie werken en risicos verminderen maar ook niet waterdicht zijn.

Saludos.
 #117783  door Joop_Siroop
 
dasilvasolis schreef: 02 dec 2021, 11:45 ...Net zoals mondkapjes, ventilatie en vaccinatie werken...
Laten we het houden op ventilatie. Dat mondkapjes niet werken weet iedereen inmiddels wel. Vaccinaties werken maar zeer tijdelijk en dan voornamelijk het verminderen van de symptomen bij de meest "kwetsbaren".
T'is allemaal niet waterdicht maar laten we desondanks het hele land (wereld) naar de kloten helpen ;-)

Wat wel helpt is Ivermectine en Hydroxychloroquine maar dat mag niet gebruikt worden. Hoe zou dat nou komen?
 #117788  door Ukraina
 
Joop_Siroop schreef:Hoe zou dat nou komen?
Oh dat is heel duidelijk :
Alle beroepsgroepen voor artsen in Nederland hebben aangegeven dat het wordt
afgeraden om (hydroxy)chloroquine en ivermectine te gebruiken voor het voorkomen of behandelen van corona. Dit geldt zowel voor huisartsen als specialisten in het ziekenhuis. Zo is bewezen dat (hydrox)chloroquine niet effectief is tegen COVID-19, en tegelijkertijd ernstige bijwerkingen kan veroorzaken als hartritmestoornissen. Ook voor ivermectine is er geen wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik ter voorkoming of de behandeling van corona.
Ivermectine word verkocht door Engel/stichting Viruswaarheid. Waarom eigenlijk covid bestaat toch niet? Zou er misschien een commercieel motief spelen?
Tja dat er niet geluisterd word naar een zelfbenoemd arts/ viroloog afgestudeerd aan de Twitter University...
 #117809  door dasilvasolis
 
Ok dit ging over inreisbeperkingen in Cuba. Nu ging het over 2 medicijnen die effectief zouden zijn.
We gaan eens factchecken wat Joop hier schrijft.
Let wel ik ben geen dokter of epidemioloog, lees veel wat er door wetenschappers wordt geschreven.

Ivermectine: Voor toepassing van ivermectine (een anti parasitair middel) voor het behandelen van Covid is tot nu geen wetenschappelijke onderbouwing.
Egyptische studie waar uit bleek dat Ivermectine 90% effecctief was in het voorkomen van dood door Covid bleek achteraf gebaseerd op onbetrouwbare data
https://www.researchsquare.com/article/rs-148845/v1
op grond van het bekijken van vele studies bleek vooralsnog niet dat ivermectine een effectief medicijn is . Eerder was van (hydroxy)chloroquine hetzelfde geconstateerd. Zie de WHO pagina
https://www.who.int/news-room/questions ... hloroquine
Hier wat daar staat. In de pagina links naar de studies waar alles op gebaseerd is
WHO does not recommend hydroxychloroquine to prevent COVID-19. This recommendation is based on six trials with more than 6000 participants who did not have COVID-19 and received hydroxychloroquine. Using hydroxychloroquine for prevention had little or no effect on preventing illness, hospitalization or death from COVID-19. Taking hydroxychloroquine to prevent COVID-19 may increase the risk of diarrhea, nausea, abdominal pain, drowsiness and headache. More information can be found here.
However, hydroxychloroquine and chloroquine are safe for use in patients with autoimmune diseases or malaria (not COVID-19).
Does WHO recommend hydroxychloroquine as a treatment for COVID-19?
WHO does not recommend hydroxychloroquine as a treatment for COVID-19. This recommendation is based on 30 trials with more than 10 000 COVID-19 patients. Hydroxychloroquine did not reduce mortality, the need for or duration of mechanical ventilation. Taking hydroxychloroquine to treat COVID-19 may increase the risk of heart rhythm problems, blood and lymph disorders, kidney injury, liver problems and failure.


However, hydroxychloroquine and chloroquine are safe for use in patients with autoimmune diseases or malaria (not COVID-19).

Why did WHO stop clinical trials on hydroxychloroquine as a treatment for COVID-19?
The Solidarity trial, the UK's Recovery trial, and a Cochrane review of other evidence on hydroxychloroquine conclusively showed that hydroxychloroquine did not reduce deaths among hospitalized COVID-19 patients. Based on this evidence, WHO dropped the hydroxychloroquine arm of the Solidarity Trial in June of 2020. More information can be found here.

Hydrochloroquine werd in 2020 ook in cuba nog gebruikt in de behandeling van Covid patienten. Gok dat ze na deze studies daarmee gestopt zijn. Ook in Nederland weet ik in voorjaar 2020 iemand die het kreeg . Ik denk dat ze er in Cuba gezein de onderzoeksresultten vanaf zijn gestapt.
Alle verhalen over ivermectine en hydroxychloroquine die wonderbaarlijk zouden werken hebben dus geen gedegen onderbouwing . Volgens mij worden ook deze medicijnen geproduceerd door Big pharma.

Joop je wantrouwen tegen Big Pharma lijkt me op grond van feiten gerechtvaardigd. Daarvoor heeft de farmaceutische industrie in het verleden al veel te vaak een loopje genomen met ethische waarden. Onderzoeken over effectiviteit van medicijnen of vccins waar de porducent van dat medicijn-vaccin een vinger in de pap heeft komen helaas te vaak voor. Het wij van WC eend verhaal.

Je totaal negeren van wetenschappelijke kennis vind ik echter niet gerechtvaardigd.
Vergelijk alleen maar de sterfte (ja ook de oversterfte) in Oost Europa waar weinig is gevaccineerd met die in West Europa. Het verschil is enorm. Zet Bulgarije en Roemenie maar tegenover Nederland of nog beter tegenover Denemarken en Noorwegen. Landen die gedurende de pandemie nauwelijks oversterfte hebben. O ja ook in Noorwegen en Denemarken hebben ze met dat big pharma gif gevaccineerd. https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps ... -mortality
Het bewijs dat de vaccins , ja ook die van Big pharma maatschappij Pfizer de sterfte reduceren is overweldigend. Dat Vaccins niet een silver bullet zijn terwijl ze door Hugo de Jonge en Mark Rutte wel zo verkocht zijn is iets heel anders.

Hoewel het goed is om naar kritische geluiden te luisteren, en niet alles voor zoete koek te slikken. Is het ook altijd verstandig dezelfde kritische benadering te hebben tegen deze kritische geluiden.

Saludos.
 #117926  door dasilvasolis
 
I.v.m de toename van cases en omicron gelden vanaf 5 januari aangescherpte inreisregels

Voor NL en BE reizigers betekent dit de volgende eisen
A. Volledig vaccinatieschema
B. Negatieve PCR test uiterlijk 72u voor veetrek.

Voor residenten in Cuba geldt dit ook.
Indien deze geen volledige vaccinatie hebben kunnen deze wel binnenkomen maar wordt er een pcr test gedaan bij binnenkomst en daarnaast quarantaine in hotel op eigen kosten.

Hier de volledige lijst maatregelen
http://www.cubadebate.cu/noticias/2021/ ... -covid-19/

Dus de wappies die nog naar Cuba willen moeten dat snel voor 5 januari doen!!!!

Saludos