Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Fidel si, Fidel no

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #117763  door Ukraina
 
De 15N demonstratie is verlopen zoals te verwachten viel. In tegenstelling tot de protesten van 11 juli, waardoor het regime totaal verrast was, is deze demonstratie maanden vantevoren aangekondigd. Het autoritaire regime had alle tijd zich er op voor te bereiden. En hoe!
De angst voor de 'militar' die al decennia op het eiland heerst was op 11J even vervlogen. Het regime heeft zijn ware gezicht getoond, inzoverre dat voor 'de toerist' en de goedgelovige westerse burgers altijd consequent verborgen is gehouden.
Het volk moest weer bang gemaakt worden. Er zijn buitengewoon harde en onredelijke straffen tot wel 25 jaar uitgedeeld aan vreedzame demonstranten van 11J. Zelfs personen die in de kleinste dorpjes in hun eentje protesteerden zijn tot 15 jaar veroordeeld.
Schuldig aan het door de grondwet 'vastgelegde recht' om te mogen demonstreren. In een staat waar er geen scheiding der machten is, is zo een wet een wassen neus. De communisten bepalen wat er gebeurd, niet de grondwet.

Tevens zijn de organisatoren maandenlang geintimideerd en via de staatsmedia zwart gemaakt. De demonstratie 15N was verboden. De straten stonden vol militairen, politie, geheime politie en knokploegen als 'rapid response brigades', meestal in rode T-shirts. https://taz.de/Repressionen-gegen-Oppos ... /!5815385/ Journalisten van het Spaanse Efe mochten de straat niet op. https://www.dw.com/en/cuba-revokes-spai ... a-59812970
Een enkeling die hardop libertad schreeuwde werd afgevoerd. Burgers in het wit gekleed, de kleur die is gekozen voor het pro-vrijheid protest, werden gearresteerd. Bijvoorbeeld deze 15 jarige. Afbeelding
https://elpolitico.com/policia-cubana-d ... de-blanco/

De organisatoren werden in hun huis opgesloten. Door de staat georganiseerde bendes van wel 50 personen zijn naar hun woningen gestuurd om daar de hele dag te schreeuwen en schelden om zo nog eens extra te intimideren.
Bij een van de bekendste organisatoren: Yunior Garcia Aguilera zijn ze zelfs op het dak van de flat geklommen om met reusachtige Cubaanse vlaggen zijn ramen te blinderen. Afbeelding
https://www.14ymedio.com/cuba/Boinas-ba ... 79482.html

Dit zijn methodes die de communisten al sinds begin van hun 'revolutie' toepassen. Bekend onder de naam: acto de repudio. Er bestaat zelfs een wiki pagina over. https://en.wikipedia.org/wiki/Acts_of_repudiation

Dankzij de vele smartphones en internet kan nu ook getoond worden hoe dat in zijn werk gaat. Bijvoorbeeld in Santa Clara en Holguin:
https://www.youtube.com/watch?v=CQNc7ZgcUPo
https://www.youtube.com/watch?v=4skxUTsRMP8
https://www.youtube.com/watch?v=eaKkh_aAOGM

Yunior Garcia Aguilera is samen met zijn partner Cuba ontvlucht. Hem is waarschijnlijk door het regime een deal aangeboden zodat ze makkelijk van hem af kwamen: of 25 jaar de bak in of in exil. Dan is de keuze makkelijk gemaakt. :wink:

De reisbranche hoeft geen nieuwe reklamespreuk te bedenken: 'bezoek Cuba nu het nog communisties is' kan nog jaren mee. Cuba dat is toch salsa, rum en sigaren? Lachu! :(

https://translatingcuba.com/
https://www.14ymedio.com/blogs/generaci ... 49415.html
https://www.14ymedio.com/cuba/comienza- ... 79486.html
 #117767  door hombredecuba
 
Nog steeds zijn er reisbureau's die Cuba aanprijzen op de manier van "U moet nu naar Cuba want nu is het nog origineel en autentiek".
Origineel en autentiek is 60 jaar onderdrukking en ellende voor de Cubaanse bevolking.
Maar daar zullen onze Nederlandse kameraden op Cuba het niet mee eens zijn.
 #117795  door Laudon
 
De kop van dit onderwerp zegt het juist. Gevlucht. En nog wel voor de strijd. Het probleem van de Cubaanse dissidenten is het gebrek aan intellectuele discussie. Ik heb me zo zeer verbaasd over Denis Solis. Inhoudelijk heeft die helemaal niets te betekenen. Een muchacho, zoals zijn vrienden zeggen. Hij heeft wat lopen roeptoeteren. Zal hem herinneren van zijn tatoeages op zijn borst. Yunior Garcia? Heeft al verschillende jaren in het buitenland gewoond. En heeft zich daar laten voorzeggen dat er in Cuba iets moest veranderen. Heeft vervolgens ook wat geroepen. Helaas bestaat hij bij gratie van buitenlandse oproerstokers die hem groter maakten dan hij zelf wilde zijn. Die gaat nooit meer terug naar Cuba.

Martí schudt zijn hoofd.
 #118071  door Ukraina
 
Laudon schreef: 04 dec 2021, 13:36 ... Het probleem van de Cubaanse dissidenten is het gebrek aan intellectuele discussie. Ik heb me zo zeer verbaasd over Denis Solis. Inhoudelijk heeft die helemaal niets te betekenen. ...
:D Ja jouw reacties steken met kop en schouder daar bovenuit! Het intellectuele nivo daarvan is eigenlijk te hoog voor dit forum! :D
 #118088  door Laudon
 
Ukraina schreef: 28 nov 2021, 18:13Burgers in het wit gekleed, de kleur die is gekozen voor het pro-vrijheid protest, werden gearresteerd. Bijvoorbeeld deze 15 jarige.

1/ Ukraïna post een bericht waarvan de bron de website 'elpolitico.com' is: (https://elpolitico.com/policia-cubana-d ... de-blanco/).

2/ El Politico schrijft dat de foto en het artikel werden overgenomen van de website 'elnuevoherald.com': (https://www.elnuevoherald.com/noticias/ ... 24326.html) .

3/ El Nuevo Herald schrijft dat ze de foto en het bericht hebben overgenomen van de facebookpagina van Archipiélago.

4/ Op de muur van Archipiélago stond:
"Rainel Rodríguez, un adolescente de 15 años, fue detenido en el municipio de Cárdenas, en Matanzas, luego de salir vestido de blanco el 15 de noviembre, ...". Archipielago zette er eerst 'een stil uit een video' bij van Rainel Rodríguez. Maar toen iemand meldde dat het om een foto van zijn instagramaccount ging, werd die vervangen door een digitaal bewerkte versie.
https://www.facebook.com/PlataformaArch ... 819678146/).

De foto komt dus van het instagramaccount van Rainel Rodriguez. Daar is de foto (uit een reeks van 3), nog steeds aanwezig (instagam: @lunatico_debates (terugscrollen tot 14 november). Rainel Rodriguez postte er al eerder foto's in dezelfde outfit (op 2 en 4 oktober 2021), nadat hij met vrienden naar het strand ging. Ik denk niet dat hij dat deed om een politiek statement te maken. Men mag daarom veronderstellen dat de witte kledij van Rainel Rodriguez een onderdeel is van zijn gewone garderobe of dat hij (doet alsof) hij bezig is met zijn santeria initiatie. Duidelijk is dat de foto van de influencer (kuch) werd misbruikt in een georchestreerde campagne tegen het Cubaanse regime. Terloops: Rainel Rodriguez zijn instagram en twitteraccount, youtube kanaal etc. bestaan nog steeds en worden dagelijks aangevuld.


2 oktober 2021
Afbeelding
en
4 oktober 2021
Afbeelding
 #118095  door hombredecuba
 
Het gaat mij erom dat de kameraden "Laudon" en "Dasilva" tot achter de komma de waarheid kunnen uitzoeken over Cuba en altijd in voordeel van het regime.
Laten zij dan ook hun opinie geven over de Communistische dictatuur,mensenrechten,dissidenten die wegrotten in de cel,voedseltekorten,armoede,onderdrukking enz,enz.
Als het hierover gaat dan zijn de "heren" niet thuis en blijft het (tot nu toe) oorverdovend stil...
 #118096  door HijodelMundo
 
Waarom moeten ze dat dan ook?

Waarom mag je alleen ergens iets goeds over zeggen als je er ook iets slechts over kan zeggen?
Bovendien weerleggen ze goed onderbouwd argumenten die door de 'tegenpartij' voorgelegd worden. Terwijl hun argumenten niet weerlegt worden, enkel tegengesproken met onjuiste argumenten.

Ten laatste proef ik uit een DasilvaSolis geen Cuba = Hosana He., maar een genuanceerd beeld van een realiteit waarin er dagelijks geleefd wordt. Waarbij ook duidelijk aangegeven wordt dat het de realiteit is zoals hij die beleeft in zijn directe leefomgeving.
Het is niet zijn taak om te voldoen aan jullie wens om ook 'slecht' over Cuba te praten. Hij vraagt dan ook niet aan jullie om te vertellen wat er ook zo geweldig is aan het 'komunisties' systeem omdat jullie alleen maar vertellen hoe verschikkelijk het is...

Als je dan je punt wil maken voor een tegengeluid dan is dat helemaal goed en een verrijking voor het forum. Maar uit principe altijd 100% tegen Dasilva ingaan lijkt meer op een hetze inplaats van een uiteenzetting van argumenten.

Maar dat is dan mijn punt. Ik ga weer lekker van de zijlijn toekijken! ;-)
 #118100  door Ukraina
 
Weer zo een prachtig in elkaar geknutseld stukje, nu van Laudon.
Begint al meteen goed:
Laudon schreef: 09 feb 2022, 20:15 Is ook een verzinsel
In het citaat waar Laudon naar verwijst staan 3 opmerkingen, welke daarvan volgens Laudon 'ook een verzinsel' is maakt ie natuurlijk niet duidelijk.
In ieder geval niet die over Reniel's arrestatie. 'Hij heeft geen last gehad van 'de opsluiting' Dus Reniel Rodríguez is OOK VOLGENS Laudon gearresteerd.
Dat dat op 15 november gebeurde heeft uiteraard niks met de protesten te maken die op die dag gehouden zouden worden. PUUR TOEVAL!
De andere 2 beweringen uit het citaat waar Laudon naar verwijst staan ook vast. Oftewel VERDACHTMAKERIJ die uiteraard NERGENS OP GEBASEERD is. Zoals we onderhand weten het handelsmerk van Laudon.

Waar de foto van Reniel Rodríguez gemaakt is is totaal irrelevant. De foto dient niet als bewijs van zijn arrestatie. Het gaat er om dat deze jongen is opgepakt op 15 november. WAAROM IS DAT GEBEURD? Vooral geen diepgravende vragen stellen!

Wat het 'speurwerk' van Laudon oplevert is zo doorzichtig als de propaganda die dasilvasolis hier zo vaak levert. Vandaar het plaatsen van vrolijke fotootjes van het strand. Die bewijzen natuurlijk HELEMAAL NIKS. De reden waarom Reniel Rodríguez is opgepakt verzwijgd Laudon. Dat is ook niet belangrijk want 'Hij heeft geen last gehad van 'de opsluiting'. Zou deze jongen iets anders gezegd kunnen hebben zonder direkt weer opgesloten te worden?

Eerder riep Laudon dat Reniel 16 jaar is, geen 15. Bewijs daarvan levert hij natuurlijk niet. Maar het geeft inzicht in het 'rechtsgevoel' van Laudon: mensen ouder dan 15 kunnen blijkbaar zonder reden opgesloten worden.

Waarom hij vooral ingaat op een enkel voorbeeld moge duidelijk zijn. Critici van het Cubaanse regime in discrediet proberen te brengen met slappe argumenten. En afleiden van DE REDENEN VAN HET PROTEST!
 #118105  door Laudon
 
Ukraina schreef: 15 feb 2022, 11:47 Eerder riep Laudon dat Reniel 16 jaar is, geen 15. Bewijs daarvan levert hij natuurlijk niet. Maar het geeft inzicht in het 'rechtsgevoel' van Laudon: mensen ouder dan 15 kunnen blijkbaar zonder reden opgesloten worden.

Gewoon uit de bronnen van je eigen link gehaald (de link onder de foto van die jongen: https://elpolitico.com/policia-cubana-d ... de-blanco/). Daar wordt een tweet van infobae getoond. Op die tweet geklikt en zo erachter gekomen: https://www.infobae.com/america/america ... iaz-canel/

Afbeelding

Mensenrechtenactivist Agustín Antonetti maakte hem in de ochtend van 18 november een jaartje jonger. https://twitter.com/agusantonetti/statu ... 9590316032 en de anti-Cubaanse pers volgde uiteraard. Hoe jonger het vermeende slachtoffer des te kwalijker het regime zeker? Naar mijn mening is de hele tweet van Agustín Antonetti van 18 november niet correct.

Rechtsgevoel: je bedoelt waarschijnlijk mijn rechtvaardigheidsgevoel. Da's in orde. Ik spreek mij bovendien nergens uit over het (wel of niet) 'opsluiten'.

Nog een opmerking: de twitteraccount Alianza Juvenil Libertaria https://twitter.com/alianzaljuvenil , die het dichtste bij hem staat (familie of bekende) heeft de meeste onzin verspreid over Reniel Rodriguez (lunatico_debates). Zo tweette deze account op 17 november dat de haren van de jongen zouden zijn rapado etc.