Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Cuba links

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #115153  door Robert
 
Persoonlijk vind ik het verbazingwekkend snel dat iemand deze moeite heeft genomen ons zo te informeren door middel van het maken van deze pagina!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_co ... ic_in_Cuba

Kom maar weer op met de kritiek.......
Laatst gewijzigd door Robert op 24 mar 2020, 05:41, 1 keer totaal gewijzigd.
 #115154  door Robert
 
Hoewel compleet anders, ja dat weet ik ook wel.
Bewonderingswaardig dat Cuba nu wel helpt bij een 'cruiseschip in nood'.
Dat is wel eens anders geweest
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-st- ... uggestuurd
Doorklikken op Cuba levert veel andere interessante geschiedenis over Cuba op wat voor velen op dit forum waarschijnlijk compleet nieuw is.
Aan de geschiedenis van de st Louis moest ik meteen denken bij het helpen van het cruiseschip met de met covid 19 besmette passagiers.
Net zoals ik meteen aan Cuba en de wcpapier crisis moest denken toen er hier massaal wc papier gekocht werd. Wat mij wel weer af doet vragen, kopen ze nu ook op Cuba massaal wc papier?
 #115155  door Jan Almeida B.
 
Sinds het uitbreken van de Coronacrisis zijn er voor vele vele landen soortgelijke pagina's aangemaakt. De pagina m.b.t. Cuba werd oorspronkelijk aangemaakt door Beardo. Hij levert sinds 2006 bijdragen over Cuba (waar hij gewoond heeft) op wikipedia. Normaal dus.

Je geeft een link naar de St. Louis: gebeurde voor de Revolutie. Breamer: er kunnen verschillende redenen zijn (geweest) om het cruiseschip toe te laten. Humane tot opportunistische (en alles daartussen). Zelfs een (verborgen) medische agenda of toeristisch commerciële motieven zijn (mede) mogelijk.

In cuba wordt ook papel higiénico gehamsterd. De Coronacrisis zal later herinnerd worden als de toiletpapiercrisis.