Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113984 door Gibi345
18 mei 2018, 11:28
Jazz in Duketown/Den Bosch
zondag 20 mei - Markt
Optredens: 20:30 - 21:45/GRATIS
Roberto Fonseca (CUB)

'Eén van de beste pianisten van een nieuwe generatie Cubaanse muzikanten', jubelde de Evening Standard over Roberto Fonseca. De Cubaan bracht vorig jaar op platenlabel Blue Note Records nog het veel geprezen album 'ABUC' uit en stond inmiddels wereldwijd op de belangrijkste jazzfestivals. Fonseca wordt vooral geroemd vanwege de manier waarop hij Cubaanse muziek combineert met moderne invloeden. Wanneer dit trio met verder drummer Ruly Herrera en bassist Yandy Martinez eenmaal opstijgt, is er geen houden meer aan.
https://www.jazzinduketown.nl/programs/?programId=1974

Wie is Roberto Fonseca?
http://earthbeat.nl/artist/roberto-fonseca/

Recensie van het album ABUC van mixedworldmusic met veel muziek en een verwijzing naar het blog waar de achtergronden van dit album aanbod komen.
http://www.mixedworldmusic.com/recensies/?id=1146

Hier een korte recensie van Rik van Boeckel van hetzelfde album
https://www.jazzism.nl/recensies/roberto-fonseca-abuc

Voor de Latin lovers biedt het programma van 18 tot en met 21 mei nog veel meer hetzelfde geldt voor de liefhebbers van andere vormen van Jazz.
Saludos,
Gibi
#113989 door Gibi345
19 mei 2018, 11:21
Jazzinduketown heeft een aantal liveoptredens van gisteravond op YouTube gezet. Hier het optreden van La Sabrosura (1.03.24 uur) op de Parade in Den Bosch.

De congero Albert van Osch is een oude bekende heeft gestudeerd aan het Conservatorium Hilversum aan de afdeling Latin opgezet door Steve Boston, goed thuis in Afro-Cubaanse percussie d.w.z. Santeria èn Batà trommen, lid geweest van Rumbanana en nog veel meer Latin formaties.

Saludos,
Gibi

Ps; Er zijn nog meer liveoptredens en dit zal vermoedelijk elke dag aangevuld worden.
#113992 door Gibi345
21 mei 2018, 07:18
Het optreden van het Roberto Fonseca Trio is hier nu live te volgen;
https://www.facebook.com/jazzinduketown/
Even een stukje naar beneden scrollen.

Wie de grote aantallen bezoekers ziet bij dit gratis jazzfestival in Duketown die kan moeilijk beweren dat Jazz inclusief Latin/Afro-Cubaanse Jazz niet leeft, het weer en een goede muzikale samenstelling van dit festival te Den Bosch zijn natuurlijk ook belangrijke aanvullende factoren.

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten