Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113732 door Gibi345
02 feb 2018, 10:13
Het jaarlijkse Music Meeting Nijmegen dat in de wereld een respectabele naam heeft opgebouwd is met haar kaartverkoop gestart. Ook zijn de eerste namen van het festival 2018 bekend.
http://musicmeeting.nl/eerste-namen-music-meeting-2018/

Indien je meer wilt weten over de roots van de blues en de swing zit je goed Sidiki Diabaté uit Mali. Voor een mix van senegalese blues met afrobeat, jazz en rock kan men bij Sahad & The Nataal Patchwork uit Senegal terecht. Voor de afrocubaanse Jazz/Mambo/Salsa uit het New York van de jaren 70 zit men goed bij La Mambanegra uit Colombia. En dit is slechts een greep uit de eerste namen. Er volgen nog meer namen in de loop van de aankomende maanden. Wim Westerveld kennende die als een van de eersten Irakere en Arturo Sandoval en daarna nog veel Cubaanse bands naar Nijmegen haalde zoals Cubanismo, zal er alles in het werk gesteld worden om weer een Cubaanse band naar Nijmegen te halen.
http://musicmeeting.nl/eerste-namen-music-meeting-2018/

Inderdaad 'Jamming in Nijmegen'.


Saludos,
Gibi

Ps; Het Nederlandse Fra Fra Sound-Big Band zou ook niet misstaan!
#113736 door Gibi345
05 feb 2018, 08:53
De Colombiaanse band La Mamba Negra was in Nederland tijdens het Amsterdam Roots Festival en de speelstijl wordt door hen als volgt omschreven. Een giftig mengsel van snoeiharde salsa, hiphop en funk met een raggamuffin rafelrand. We weten dat we 'salsa' kunnen vervangen door descarga of afrocubaanse jamsessie gebaseerd op afrocubaanse ritmes als de mambo, son montuno en vooral de guaracha. Het volgende voorbeeld is een mambo-descarga van La Mamba waarbij opvalt dat met de toevoeging van de combinatie drumstel en conga's de rock, funk en popbeats worden gespeeld. Je kunt spreken van een vernieuwing van de NY mambo-descarga onder invloed van de moderne Cubaanse Songo!


Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast