Wat moet ik waar regelen?

Moderator: FORUMBEHEERDER

PVE

#98926 door roberta
07 jun 2012, 21:15
Hallo iedereen,

Weet iemand van jullie of er een keuze is bij een pve aanvraag,
bij de aanvraag pve vraagt consultaria of je tijdelijk of definitief cuba verlaat,
1 ste keuze: 150 cuc en na 11 maanden terug naar cuba (tijdelijk)
2 de keuze: 500 cuc en niet terug naar cuba en alle rechten kwijt (definitief)
Is dit juist??
ik dacht dat je enkel pve (11 maanden) of een pre aanvraag kon doen.
En wat zijn de gevolgen als je na die 11 maanden niet terug gaat naar cuba?
Groeten Roberta

#98930 door Elisabeth
08 jun 2012, 11:39
Er zijn 3 verschillende uitreisvisa uit Cuba:

- PVE. Deze is altijd temporair, dus in het algemeen 3 maanden geldig omdat een Schengen-visum ook niet langer dan 3 maanden geldig is. Maar een Cubaan kan om zonder moeilijkheden zijn land weer binnen te komen tot 11 maanden en 29 dagen wegblijven. Hij moet wel voor iedere maand ca. 40 EUR betalen.

- PRE. Alleen voor gehuwden. Daarmee kan Cubaan vrij heen en terug naar Cuba reizen. De PRE wordt 1 keer betaald (150 CUC) en daarna niet weer. De PRE wordt regelmatig om duistere redenen geweigerd.

- Emigrante. Met deze status kan Cubaan 1 keer per jaar 4 weken naar Cuba reizen en dan in Cuba nog 1 keer verlengen. Definitief naar Cuba terug kan hij niet. Heeft hij bezittingen (een huis bijv) vallen deze bezittingen aan de staat.

Gaat Cubaan na 11 maanden niet naar Cuba terug wordt hij eerst illegaal en kan na een bepaalde wachttijd de status "Emigrante" bij de ambassade aanvragen.

Alles duidelijk?

#98933 door roberta
08 jun 2012, 20:48
Elisabeth schreef:Er zijn 3 verschillende uitreisvisa uit Cuba:

- PVE. Deze is altijd temporair, dus in het algemeen 3 maanden geldig omdat een Schengen-visum ook niet langer dan 3 maanden geldig is. Maar een Cubaan kan om zonder moeilijkheden zijn land weer binnen te komen tot 11 maanden en 29 dagen wegblijven. Hij moet wel voor iedere maand ca. 40 EUR betalen.

- PRE. Alleen voor gehuwden. Daarmee kan Cubaan vrij heen en terug naar Cuba reizen. De PRE wordt 1 keer betaald (150 CUC) en daarna niet weer. De PRE wordt regelmatig om duistere redenen geweigerd.

- Emigrante. Met deze status kan Cubaan 1 keer per jaar 4 weken naar Cuba reizen en dan in Cuba nog 1 keer verlengen. Definitief naar Cuba terug kan hij niet. Heeft hij bezittingen (een huis bijv) vallen deze bezittingen aan de staat.

Gaat Cubaan na 11 maanden niet naar Cuba terug wordt hij eerst illegaal en kan na een bepaalde wachttijd de status "Emigrante" bij de ambassade aanvragen.

Alles duidelijk?


Ja, alles is duidelijk, dank u wel voor de info :)

#99446 door Prawo
14 jul 2012, 06:20
Elisabeth schreef:Gaat Cubaan na 11 maanden niet naar Cuba terug wordt hij eerst illegaal en kan na een bepaalde wachttijd de status "Emigrante" bij de ambassade aanvragen.

hoe lang is een "bepaalde wachttijd",
wat kost zo'n aanvraag
en wordt die status doorgaans verleend?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten