Uitzendingen over Cuba

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114628 door Gibi345
20 mei 2019, 07:49
Ik weet zeker dat Bart het leuk gevonden zou hebben als er eens iemand aandacht aan de trombone zou besteden en dan zeker aan mensen die nauwelijks bekend zijn in Nederland maar wel een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontwikkelen van de rol van de trombone in de Jazz en de Latin. Vandaag aandacht voor de Cubaan Juan Pablo Torres , de koning van de trombone!

Hieronder een korte introductie met natuurlijk een verwijzing naar youtube om Juan Pablo te kunnen horen spelen!
https://havanamusicschool.com/juan-pabl ... -trombone/

Saludos,
Gibi
#114639 door Gibi345
21 mei 2019, 15:05
Nu we kort een van de grootste Cubaanse trombonisten hebben geïntroduceerd kunnen we hier iets verder op ingaan. Juan Pablo Torres heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de Cubaanse muziek o.a. Afro-Cubaanse Jazz vanaf de jaren 70. Hij was o.a. lid van Irakere. Nog belangrijker is dat hij directeur was van een Cubaanse All Stars groep, Estrellas de Areito, waar grote Cubaanse namen aan deelnamen en zich vooral toelegden op de descargas. Voor nadere info zie volgende link;
https://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Pablo_Torres

De descargas van de Estrellas de Areito uit o.a. 1979 zijn op CD gezet onder de titel Los Heroes, beiden CD's zijn via de volgende link te beluisteren! Sommige jamsessions duurde meer dan 10 minuten!
https://www.youtube.com/watch?v=7RmVH2BQxgE

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast