Uitzendingen over Cuba

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113290 door Gibi345
08 sep 2017, 10:45
Het is op 7 oktober precies vijftig jaar geleden dat revolutionair Ernesto Che Guevara stierf. Na zijn executie door Boliviaanse soldaten groeide hij uit tot een van de iconen van de twintigste eeuw. Zijn portret werd wereldwijd gebruikt voor zowel politieke, spirituele en commerciële doeleinden. Presentator Eric Dijkstra gaat op zoek naar de man achter de mythe in een 4 delige documentaire voor BNN/VARA.

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair
In de vierdelige documentaireserie CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair, waarvan op 6 september j.l. de aftrap was, reist presentator Erik Dijkstra naar Latijns-Amerika om te onderzoeken wie de man achter de mythe is. Hij neemt de kijker mee naar Argentinië, Chili, Mexico, Guatemala, Cuba, Miami en Bolivia. Het lukt hem zelfs om de dochter van Guevara te spreken. Behalve de mythe ontrafelen wil Dijkstra ook graag weten hoeveel de revolutie van Che nu nog betekent.

6 september eerste deel te zien
via http://www.uitzendinggemist.net/aflever ... 8/Che.html

Volgende uitzending:
Datum; Wo 13 september 2017 Tijd 20:25 tot 21:20 Zender NPO 2
Genre: Geschiedkundige documentaire
Presentatie: Erik Dijkstra

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks: Revolutionair Ontwaken: Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair in Che Guevara ontwaakte. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreekt Erik met Che's goede vriendin Myrna Toorres. In Mexico-Stad ontmoet Erik de oud-wapenhandelaar Antonio del Conde die Fidel Castro en Che van een boot voorzag, waarmee ze naar Cuba konden varen. Na de revolutie werkte hij als adviseur voor Che.

Saludos,
Gibi
#113385 door Gibi345
20 sep 2017, 07:19
CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair (2017)
Vandaag: 20 september 2017, 20:25 - 21:15 uur
NPO 2

DOCUMENTAIRESERIE Op 9 oktober 2017 is het precies vijftig jaar geleden dat een van de iconen van de twintigste eeuw werd geëxecuteerd: Che Guevara. Voor de een is hij een koelbloedige moordenaar, voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? Erik Dijkstra reist in de voetsporen van Che, dwars door Zuid-Amerika, langs plekken waar Che zijn idealen vorm kregen. Hij spreekt familie, vrienden én vijanden van Che en bezoekt mensen die zich tot op de dag van vandaag door hem laten inspireren in hun strijd voor verandering.
http://www.tvgids.nl/che-leven-en-erfen ... /29411664/

Hier de aflevering van 13 september jl.
http://kijknaar.tv/aflevering/1135968-che-13-09-2017

Saludos,
Gibi
#113414 door Gibi345
24 sep 2017, 14:32
Erik Dijkstra probeert een evenwichtig beeld van de persoon Che Guevara neer te zetten. In de vorige afleveringen besteden hij veel aandacht aan de historische, sociale en economische omstandigheden in diverse Latijns Amerikaanse landen die inzichtelijk maken waarom mensen bepaalde keuzes maken en waarom zich bepaalde politieke ontwikkelingen voordoen.

Dit is ten aanzien van Cuba veel minder gelukt, de historische, sociale en economische omstandigheden in Cuba gerelateerd aan de suiker geven veel inzicht in de moderne politieke ontwikkelingen inclusief het handelen en de politieke keuzes van Che Guevara. Om dit belangrijke tekort aan te vullen, een korte documentaire over de geschiedenis van Cuba. Deze is gemaakt door een Amerikaanse docent vanuit de gedachte dat Amerikanen niets of heel weinig over geschiedenis van Cuba weten dit geldt niet alleen voor Amerikanen.


Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten