Wat moet je gezien of gelezen hebben?
#113608 door Gibi345
23 nov 2017, 07:30
Voor degene die meer willen weten over de ontwikkeling van de jazz piano inclusief de Cubaanse en Latin Jazz piano die moet naar deze gratis documentaire over het leven van Bill Evans in Tivoli Utrecht. Een belangrijke reden is dat hij samenwerkte met o.a. Miles Davis en teruggreep op de flamenco voor zijn modale jazz improvisaties en daarmee heeft hij grote invloed uitgeoefend op zowel Cubaanse, Porto Ricaanse als Amerikaanse jazz pianisten. Voor een overzicht werk en leven van Bill Evans:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Evans

Time_Remembered
Zondag 26 november 2017
Jazzfilms in de Club: Bill Evans - Time Remembered
aanvang 14:00

Deze filmvertoning is gratis toegankelijk. Hiervoor dient enkel vooraf een (0 euro) ticket besteld te worden. De deuren gaan om 13:30 uur open, de film start om 14:00 uur en is rond 15:30 afgelopen. Tijdens “Jazzfilms in de Club” worden interessante films of documentaires over jazz vertoond in Club Nine. Deze middag (14:00 uur start) vertonen we de documentaire Time Remembered over pianist Bill Evans.

Over Time Remembered:
Time Remembered is een door Bruce Spiegel geregisseerde documentaire over het leven en werk van jazzpianist Bill Evans. Evans was een door vriend en vijand erkend genie, maar stierf veel te vroeg aan de gevolgen van drank en drugs. Bruce Spiegel gebruikte voor zijn documentaire archiefbeelden, maar ook interviews met andere muzikanten en familieleden die een inzicht geven in het heftige leven van de pianist
https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agen ... ill_Evans_

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast