Kan het? Hoe, wat, waar? Vergunningen, adressen...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#64008 door jaykie
11 jan 2007, 16:30
In de thread van rickenbilly over zijn verblijfvergunning las ik dat je als je dan toch trouwt er voldoende plaats moet zijn in de woning van je echtgenoot/echtgenote om er bij in te trekken.
Kan je dan echt geen huis kopen?

Je trouwt bijvoorbeeld en wilt een Casa Particulara openen, is dat dan niet mogelijk omdat je alleen van huis kan ruilen...?
In mijn ogen de ideale manier om ginder te gaan wonen. Je hebt op die manier een goede baan, en op dit forum vind je ineens massas potentiele klanten :wink:

#64504 door carino
01 feb 2007, 14:02
Je kunt als buitenlander in ieder geval geen huis kopen.
Een Cubaan kan alleen maar ruilen inderdaad of een huis kopen dat iemand reeds voor 1956 in bezit had.
Een huis "kopen" in cuba gebeurt wel maar allemaal a la izquierda.
Bijvoorbeeld: een man of vrouw alleen heeft een mooi huis dat jij wilt kopen. Dan ga je daar mee trouwen (voor de nep) en na een jaar (minimale tijd bij de wet) ga je scheiden. Je "ex" kan je dan zijn helft van het huis schenken. Tegen betaling kun je ook de huwelijksdatum laten anti-dateren en dan kun je eerder scheiden.
Of je kan een familielid (bij voorkeur een broer of zus) er mee laten trouwen en die kan het dan schenken aan jou.
Als er een buitenlander in het spel is en men komt erachter dan wordt het linke soep want je moet wel van te voren betalen (een paar duizend cucjes) maar je moet maar afwachten of degene zijn woord houd. De prijs gaat dan ook direct met sprongen omhoog.
Etc.
#64860 door glhrsiemons
18 feb 2007, 14:42
Hoi,

Wij hebben onlangs op een website informatie gevonden over het feit dat je wel degelijk iets kunt kopen in Cuba om er te gaan wonen en werken, dus zonder daarvoor iets met een cubaan te "regelen".
Remax heeft onlangs een kantoor geopen in Cuba, maar op hun website staat nog niet veel informatie, laat staan dat er al "real estate" wordt aangeboden.

Zijn er meer mensen die hierover al iets hebben gehoord?

Wij willen graag emigreren en zijn op dit moment aan het kijken in de Dominicaanse Republiek. In Cuba ligt echter ons hart, dus als het effe kan...............

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten