Specifieke informatie voor Belgische forumleden

Moderators: FORUMBEHEERDER, bert.bertels

#57322 door michiel
20 jun 2006, 13:38
In café Babbels kwamen we op de laatste politieke opiniepeilingen waarbij het Vlaams Belang de grootste zou worden. Als geboren Brabander heb ik me latijd wel een beetje verbonden gevoeld met Vlamingen; me er in ieder geval altijd erg thuisgevoeld...daarom snap ik ook niet wat die Vlamingen er toe aanzet dat ze zo massaal achter De Winter aanlopen...nu schijnt er óók al een Waals alternatief te zijn die in de peilingen al op 10% staat...gaat het zó slecht daar bij onze zuiderburen of is er iets anders aan de hand...enne...waar moet Vandir gaan wonen?

#57332 door vandir
20 jun 2006, 17:41
waar moet Vandir gaan wonen?

Haha, als jullie me helpen met het vinden van een koopbare woning, mogen jullie het zeggen waar ik moet gaan wonen...

Maar dat Waalse rechtse gedoe bestaat ook al langer dan vandaag hoor. Alleen groeit dat gezwel wat trager dan het Vlaamse.
Zoals met Fortuin in Nederland het geval was, stemmen ook in België nogal veel mensen rechts uit onvrede met politiek gesjoemel en verrijking, favoritisme tegenover enkelingen, onveiligheidsgevoel,... .
Vooral bij dat laatste moeten uiteraard de vreemdelingen het steeds weer ontgelden ("onbekend maakt onbemind" of nog "alle vreemdelingen zijn slecht en lui, behalve mijn Turkse buurma, da's een toffe kaddee").
Eigenlijk pleit ik hier voor een wat doortastender optreden van de politiek om bvb. dat onveiligheidsgevoel weg te nemen, daar waar er echt wel aanleiding is (verloederde wijken bvb.).
En vooral geen korte termijnpolitiek waarbij de luidste schreeuwers het eerst bediend worden.
Als men dat stelselmatig doet, zal er vanzelf nogal wat wind uit de zeilen van extreem rechts genomen worden en is dat cordon sanitaire dan ook meteen overbodig... .
Maar of het in oktober de goede kant zal opgaan ?? Tegenwoordig is het echt 'bon ton' om te zeggen dat je rechts stemt... . Triest.

#57333 door Harjan Bos*
20 jun 2006, 18:08
Deze discussie gaat niet over rechts versus links, eerder over nationalistisch versus niet nationalistisch. Cuba bv. is een zeer linkse staat, maar tegelijkertijd zeer nationalistisch. Geen buitenlander komt erin, zelfs niet als ie een mooi diploma heeft. Castro is wat dat betreft veel meer een racist dan Rita Verdonk. Think about that.

#57335 door michiel
20 jun 2006, 18:57
je zou denken dat na die schietpartij in antwerpen de publieke opinie de goede kant op zou draaien, maar nee hoor, of heeft hier het gebeuren in luik weer zijn invloed op...die gearresteerde man heeft n wel errug buitenlandse naam...

#57339 door vandir
20 jun 2006, 20:13
Vandaag nog in Antwerpen bij het bezoek van Beatrix werd er betoogd door een stelletje 'Voorposters', die met slogans in de trant van "België barst" de orde probeerden te verstoren en de politie "verrasten, hoewel ze hun actie vooraf aangekondigd hadden".
In België is het zo dat rechts meestal overeenkomt met nationalistisch en racistisch, vandaar de gekozen terminologie. Het Vlaams Belang is een mengelkroes van de drie.

@ Michiel: in de zaak in Luik heb ik nog niet direct iets gehoord in verband met de hoofdverdachtes Arabisch klinkende naam en de dreiging van de buitenlanders. De man is trouwens in België geboren, als ik het goed heb.

@ Harjan: dat Cuba links is, zeggen ze zelf. Ik zou hen daarbij ook nog nationalistisch noemen, maar toch niet racistisch, tenzij je doelt op het feit dat er weinig donkere types op de beste postjes belanden.
En nationalistisch dan toch ook eerder in de trant van "wij alleen tegen al het boze dat ons bedreigt". Zou Cuba zo nationalistisch geweest zijn indien het omringd was geweest door een tiental andere linkse staten en zonder de dreiging van de VS ?

#57343 door michiel
20 jun 2006, 20:52
och, ik denk niet dat cuba nationalistischer is dan bv trinidad&tobago, om maar een zijstraat te noemen...wat denk je van nederland en onze wuppies en oranjegekleurde straten...

#57344 door Harjan Bos*
20 jun 2006, 22:09
Zou Cuba zo nationalistisch geweest zijn indien het omringd was geweest door een tiental andere linkse staten en zonder de dreiging van de VS ?

Ha, eindelijk een medestander. ¡Viva Vandir! :lol:

#57376 door Robert
22 jun 2006, 03:26
Harjan Bos schreef:Geen buitenlander komt erin, zelfs niet als ie een mooi diploma heeft. Castro is wat dat betreft veel meer een racist dan Rita Verdonk. Think about that.


Haitianen die als bootvluchtelingen naar de vs willen maar aanspoelen op Cuba mogen volgens mij blijven indien ze dat willen, zelfs indien ze geen letter kunnen schrijven.
Maarja helemaal nadat ze in een opvangkamp bij punta Maisi terechtgekomen zijn waar de voorzieningen slecht zijn zullen weiniggen willen blijven.

De buitenlanders die er van hun pensioen willen genieten kunnen in Cuba een huis huren, naar ik geloof vanaf 500usd(zal nu dus wel 600cuc zijn), en mogen er ook wonen, ander voordeel daarbij is dat je ook je huisraad en auto mee mag importeren.

En er is natuurlijk de trouwoptie en 5000usd (zal nu wel 5000euro zijn) borg.

Ook vermoed ik dat mensen die politiek asiel aanvragen in Cuba zeker zoveel kans maken als hier.

#57381 door vandir
22 jun 2006, 09:24
Haitianen die als bootvluchtelingen naar de vs willen maar aanspoelen op Cuba mogen volgens mij blijven indien ze dat willen

In Trinidad heb ik in ieder geval een drietal Haitiaanse vrouwen ongestoord op het strand zien rondlopen. Dat ze Haitiaans waren, hoorde ik aan hun 'patois', een verbasterd Frans.
Ze liepen trouwens ook anders gekleed, in lange 'gewaden', zodat ze - als ze mij al opvielen - ze zeker ook voor de politie, die daar toen aanwezig was, opvallend genoeg zullen geweest zijn.
Maar, zoals gezegd, ze werden met rust gelaten.
#58719 door patrick maertens
27 jul 2006, 21:05
ik baat een cubaans café uit in Brugge en vertel MIJN KLANTEN steeds dat ze zich niet moeten bezig houden met politieke zever om een goeie vakantie te ervaren. Maar ik lees hier dan zo'n flauwe kul van anderen de trachten anderen te overtuigen van hun politieke overtuiging. Soit, maar wat heeft dat met de sfeer van Cuba te maken..? Flauwe kul. Probeer het op een ander forum. En heren of dames politici -is meestal gelijk aan zakkenvullers-, probeer eens wat positief nieuws te brengen. Maar dát is moeilijk hé!?

#58720 door michiel
28 jul 2006, 00:16
steek je kop maar in het zand...dat doen wel meer belgen geloof ik...

#58723 door heimwee
28 jul 2006, 07:03
michiel schreef:steek je kop maar in het zand...dat doen wel meer belgen geloof ik...


Nee, dan wij Nederlanders . . . wij zijn pas genuanceerd . . .

#58733 door vandir
29 jul 2006, 11:07
hoewel ik me alles behalve 'Belg' voel: toch even zeggen dat het inderdaad niet alleen Belgen zijn die de kop in het zand steken...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast