Specifieke informatie voor Belgische forumleden

Moderators: FORUMBEHEERDER, bert.bertels

#50937 door Doroté
24 jan 2006, 11:49
Liefdesbrief voor 3700 Sabines

Zo’n 3700 Belgische vrouwen met de naam Sabine mogen een brief van een verliefde Canadees verwachten.

De man leerde op reis in Cuba een Sabine kennen die uit België afkomstig was, zo meldde de krant Het Laatste Nieuws, maar durfde haar volledige naam en adres niet te vragen.
Hij besloot uit arren moede op internet de Belgische telefoongids te raadplegen en iedere vrouw met de naam Sabine een brief te schrijven. (DPA)

Bron: AD 24 januari

#50938 door Sabine
24 jan 2006, 12:19
Ik ben mij van geen kwaad bewust :oops:
En een Canadees kan ik er echt niet meer bij hebben. Ik heb al genoeg met eentje 'van over 't water'.

#50941 door gero
24 jan 2006, 14:46
Nog een geluk, dat die Canadees wel weet, dat ze uit België komt :wink:

Salu2,
Gero
:lol:

#51286 door Donaldo
02 feb 2006, 10:28
Zoektocht van verliefde Canadees eindigt na 3.700 brieven in Henegouws dorpje La Glanerie
,,Het is ONZE Sabine. Sans aucun doute!''

In het Henegouwse dorpje La Glanerie wordt nog maar over één iets gesproken: over hun Sabine Hanc. De dorpelingen ontmaskerden zopas de 28-jarige vrijgezel als de onbekende schone op het vakantiekiekje van de Canadees Marc Lachance. In de hoop zijn Belgische vakantievriendinnetje terug te vinden had die net 3.700 brieven verstuurd naar elke Sabine die hij in de Belgische telefoonboeken was tegengekomen.

Marc Lachance ontmoette de Belgische in oktober op vakantie in het Cubaanse Havanna. ,,We zaten samen op de bus. Het klikte. We brachten de dag samen door en namen een foto. Ik heb haar echter geen adres of telefoonnummer durven vragen. Ik kende enkel haar voornaam en wist dat ze uit België kwam", vertelde de verliefde aannemer eerder al. Dus startte Lachance zijn eigen onderzoek. ,, Het was leuk je te leren kennen. Weet dat je me immens bevalt. Ik durfde je adres niet te vragen maar met de nodige inspanning, wat onderzoek en een flinke dosis geluk kan ik je misschien toch nog eens opnieuw ontmoeten ." De Vlaamse en Waalse Sabines die de komende dagen dit briefje uit hun brievenbus plukken, mogen het rechtstreeks in de prullenmand mikken. Want de grote onbekende is dus terecht met Sabine Hanc uit La Glanerie. Althans, dat beweert toch het gros van de 1.100 inwoners van het dorpje vlak tegen de Franse grens.

Ons mooiste meisje

Burgemeester Jean Waleckx (PS) glimt van trots als we de bewuste vakantiefoto onder zijn neus schuiven. ,,Haha, dit is ons Sabine. Een van de mooiste meisjes van het dorp. Of ik zeker ben? Heel zeker!" Volgens de Waalse socialist hoeft de Canadees zich zijn zoektocht niet te beklagen. ,,Ze is het waard. Want het was natuurlijk wel niet erg slim haar in Cuba achter te laten terwijl hij enkel haar voornaam en nationaliteit kende", aldus nog Waleckx. La Glanerie blijkt een zakdoek groot en werkelijk iedereen kent Sabine. En vooral: spreekt over haar. ,,Ze is het. Sans doute. En ik kan het weten: ik heb 5 maanden voor haar gewerkt", klopt cafébaas Olivier De Roubaix zich op de borst.

Ook voor slagersjongen Jean-François Mahieu bestaat er geen twijfel. ,,Enkel haar collier op de foto herken ik niet." David Garçon van het verderop gelegen café Le Gallibier beaamt en beschrijft de weg naar het baancafé Au pont de France. ,,Het café, de benzinepompen en het bijbehorende kruidenierswinkeltje zijn van haar vader. Zij is er nu de baas." In haar café knikt iedereen instemmend: ,,Yep. Dit is Sabine. Iedereen weet ook dat ze in Cuba was. Ze was daar namelijk op uitnodiging van de sigarenleverancier van haar winkel." Dan rest ons enkel nog Sabine zelf te confronteren met de foto. Een blond dienstertje aarzelt geen seconde als we haar om Sabine vragen. ,,Oké. Ik haal haar even." Eens terug uit de achterkeuken durft de dienster nog amper in onze ogen kijken. ,,Euh... Sorry. Ze is er de hele dag niet."

Dan maar Marc Lachance opbellen in zijn bouwbedrijf Construction Triel in het Canadese Québec. ,,Ik heb mijn Sabine inderdaad al gehoord. Ze heeft me zondag gebeld toen ik in de auto zat ( lachje ). Haar broer had haar verteld over mijn zoektocht. Of ze in La Glanerie woont? Dat kan ik niet zeggen. Of beter: mag ik niet zeggen. Dat heb ik zo afgesproken met Sabine. Ze wil daar allemaal niet te veel show rond maken." Of ze ook nog iets anders hebben afgesproken, zoals een nieuwe ontmoeting? ,,Ze was in elk geval blij dat ze met me kon spreken. Maar of we elkaar nog gaan ontmoeten, kan ik je helaas niet verklappen: Sabine heeft het écht niet graag. Ze wil anoniem blijven." We proberen het nog een laatste keer: Sabine Hanc toch? ,,Ik mag het écht niet verklappen. Maar ik ben wel blij dat ik haar teruggevonden heb", houdt Lachance het mysterie in leven.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... D=G5UNMI72 (02/02/2006)

#51290 door michiel
02 feb 2006, 11:09
Wat een hééééérlijk verhaal...hou ons aub op de hoogte hoe dit afloopt...zijn de filmrechten al vastgelegd?

#51292 door Sabine
02 feb 2006, 12:24
Waarom heb ik dan geen briefje gekregen ? :(

#51723 door Cubaonmymind
10 feb 2006, 09:25
De Canadees die tijdens een vakantie in Cuba zo onder de indruk raakte van een zekere Sabine dat hij alle 3700 Sabines in België een liefdesbrief schreef, heeft zijn Sabine gevonden. De verliefde Marc Lachance zegt dat hij dit te danken heeft aan de broer van Sabine. Die hoorde op de radio van zijn zoektocht en vertelde zijn zus erover. Zij probeerde daarop het telefoonnummer van Marc te achterhalen, wat na een flinke zoektocht uiteindelijk lukte. "Ik ben zo gelukkig dat ze me gevonden heeft. En wat beter is: ze denkt ook nog steeds aan mij", aldus de dolgelukkige Marc.

http://www.mvlife.nl/weblog/archives/archive_2006-m02.php

#51724 door Marjanne
10 feb 2006, 09:46
:D Dit vind ik toch geweldige verhalen. Bedankt voor het plaatsen van dit bericht Cubaonmymind!

#51725 door michiel
10 feb 2006, 10:38
mijn dag kan niet meer kapot...
#51730 door jacky
10 feb 2006, 13:53
in het laatste nieuws heeft een heel ander verhaal gestaan namelijk dat sabine helemaal niet gelukkig was met al die aandacht en niets meer met die canadees te maken wilt hebben

#51736 door Bennie
11 feb 2006, 08:40
En daarom hou ik het lekker bij mijn Sabine,
Altijd blij als ik weer thuis kom van m'n werk, als ik te lang blijf liggen wekt ze me lief door m'n gezicht te likken, als ik m'n boterhammetjes maakt staat ze me altijd terzijde (omdat ze gek is op 't plakje kaas).
Sabien is m'n vriendin (jazeker!) we wonen samen sinds juni 2005, en we genieten nog dagelijks van elkaars aanwezigheid.
Miauwwwwwwww...... :wink:
#51737 door Cubaonmymind
11 feb 2006, 08:55
jacky schreef:in het laatste nieuws heeft een heel ander verhaal gestaan namelijk dat sabine helemaal niet gelukkig was met al die aandacht en niets meer met die canadees te maken wilt hebben


Haar man vond het zeker niet zo leuk :wink:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast