Specifieke informatie voor Belgische forumleden

Moderators: FORUMBEHEERDER, bert.bertels

#17969 door Marcel
29 jan 2005, 10:31
Cubita, Cubita, Mariposas (n)e(u)roticas
http://users.skynet.be/am266820/bodixchel.htm

Pikante, gekke, neurotische en erotische verhalen

In juli 2005 maakt Bodixchel op uitnodiging van Oxfam Wereldwinkel en het Cubaans ministerie van cultuur een veertiendaagse concertreis door Cuba. De Gentse formatie zal met de praktische steun van grootheden als Gerardo Alfonso en Silvio Rodriguez een zevental concerten spelen.

In Cubita, Cubita brengt Bodixchel -speciaal voor dit project bijgestaan door Cubaanse gastmuzikanten- enkel spaanstalige liederen, hetgeen het project nog unieker maakt.
Bodixchel trekt de Cubaanse doos van Pandora open en grasduint in het betere Cubaanse lied want Cuba is meer dan alleen maar salsa.

U mag zich evengoed verwachten aan Cubaanse jazzy swing, nova trova, het oude 'Guantanamera', 'Chan Chan' ( Buena Vista Social Club), 'Serenata' (Silvio Rodriguez), een stukje Cubaans klassiek en nog zoveel meer. Bodixchel laat u andere liederen en muziek proeven. Passionele ritmes. Brandend verlangen. Poëtische teksten. Liederen die het banale voor altijd ontstijgen. Het is voluit genieten van een ongekende schat aan liederen, ritmes en muziek.

Bodixchel brengt muziek afgewisseld met filmbeelden en pikante en zoetzure verhalen, verteld door auteur Geertrui Daem. Fantasievolle verhalen bevolkt met zeeschoonheden, tabak, rum en sigaren. Heldhaftige verhalen geplukt uit dagboeken van Che. Verhalen van schrik en afkeer. Mythes en feiten.
Bevolkt met geesten en demonen. Verhalen van aantrekking, romantiek, passie en overlevingsdrang. Verhalen goed tegen de verzuring en extremisme.
Of lachen met de ware drankzucht van Bush (uit een speech van Fidel). Vertellingen over de gespletenheid van een land, de schrik maar ook het verlangen van het westen tegenover Cuba, de rijkdom en de armoede, de aftakeling en de revolutie.

Kortom: (n)e(u)rotische verhalen. Bodixchel brengt een stukje Cuba naar Vlaanderen omdat muziek beter is dan embargo's.
Terzelfdertijd stelt Bodixchel haar derde cd voor: "don quichote".

In samenwerking met Radio 1, De Standaard, Masereelfonds, Linx+ en Oxfam Wereldwinkel die na of tijdens elke voorstelling zorgt voor een gratis glas Cubaanse rum of fruitsap of een tas Cubaanse koffie.


Speelperiode: seizoen 2005-2006 (premièredatum: 08 oktober 2005)
Duurtijd: 2 x 45 minuten
Met: Ludo Vandeau (zang, autoharp, gitaar), Bruno De Castro (gitaar, piano, percussie), Elly Aerden (zang), Lode Vercampt (cello, bas, accordeon, fluit), Siegfried Van Schuylenbergh (spaanse electrische gitaar, banjo, Cubaanse tokkel, dobro), Marc De Maeseneer (alt-, bas-, tenor- en sopraansax), Anita Dominguez Garzón (accordeon), Juan Mendez (percussie) en Geertrui Daem (vertellingen

http://users.skynet.be/am266820/bodixchel.htm

#57689 door Donaldo
28 jun 2006, 20:52
Dit kan je ook zien op de Gentse Feesten:

Concert met Zuid-Amerikaanse en Cubaanse verhalen "Cubita Cubita" door Ludo Vandeau en Bodixel

Datum: wo. 19 en za. 22 juli
Uur: 19 u. 30
Plaats: Bij St - Jacobs (François Laurentinstituut, Onderstraat 10)
Organisatie: Trefpunt vzw
Prijs: €5

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast