Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114795 door Gibi345
19 sep 2019, 09:06
Deze maand is de maand dat de blokkade tegen Cuba op de vergadering van de VN staat. Bijna alle landen in de wereld veroordelen de blokkade als een flagrante schending van de mensenrechten met uitzondering van de VS en Israël.

Er is al maandenlang een aanscherping van de blokkade tegen Cuba vanuit de VS gaande. B.v. de bedragen die naar familieleden in Cuba gestuurd mogen worden op maandbasis zijn ernstig beperkt, het aantal Amerikaanse toeristen naar Cuba wordt beperkt, Brazilië en Venezuela worden onder druk gezet Cubaanse artsen en verplegend personeel terug te sturen, de Venezolaanse olietransporten naar Cuba worden geblokkeerd enzovoorts.

Vooral de blokkade van schepen die olietransporten naar Cuba leidt tot een energiecrisis, hierover bericht Reuters. De energiecrisis leidt ertoe dat er voor privé-auto's maar beperkt benzine/diesel te verkrijgen is, mensen zijn aangewezen op publiek transport. Zie artikel:
https://www.euronews.com/2019/09/13/cub ... ns-to-bite

Saludos,
Gibi
#114803 door Robert
19 sep 2019, 13:51
Gibi345 schreef:Vooral de blokkade van schepen die olietransporten naar Cuba leidt tot een energiecrisis, hierover bericht Reuters. De energiecrisis leidt ertoe dat er voor privé-auto's maar beperkt benzine/diesel te verkrijgen is, mensen zijn aangewezen op publiek transport.

Saludos,
Gibi

Ok dit zijn 2 verschillende dingen!
Olietransporten zouden geblokkeerd worden en 2 er is een energiecrisis.
Het 1 zou een gevolg kunnen zijn echter.......
Een beetje googelen levert een iets genuanceerder beeld op betreffende onbetaalde rekeningen door de Venezuelaanse partij en aan de ketting gelegde schepen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast