Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114677 door Gibi345
02 jun 2019, 17:15
Het volgende artikel van DW geeft aan dat Cubanen thuis hun eigen datanetwerken bouwen echter zonder licentie zij komen nu in aanmerking voor een licentie van de Cubaanse overheid. De maatregelen van de Cubaanse ministerie van communicatie houden in dat private datanetwerken en het importeren van buitenlandse servers en routers wordt toegestaan. Dit lijkt de opmaak voor private Internet cafés in Cuba, aldus DW.
https://www.dw.com/en/cuba-legalizes-pr ... a-48968818

Onder het kopje 'surveillance capitalism' wordt duidelijk dat de nationale staat en grote multinationale ondernemingen (o.a. Amazon) steeds meer controle over de levens van de mensen krijgen in de Westerse wereld.. :shock:
https://en.wikipedia.org/wiki/Surveillance_capitalism

Saludos,
Gibi
#114685 door Tijn
04 jun 2019, 03:32
@hombredecuba,

Cubanen zijn geen zielige, arme, hulpbehoevende mensen. (Wat niet wil zeggen dat er geen zielige, arme, hulpbehoevende Cubanen zijn.) Ze hebben ons medelijden niet nodig.
Er zijn Cubanen genoeg die dat gemakkelijk wel kunnen betalen en ook doen.
#114696 door Gibi345
06 jun 2019, 10:00
Rickenbilly,

Het verbod is te begrijpen vanuit het oogpunt dat buitenlandse overheden en grote ondernemingen, je informatiestromen gaan beheersen en omdat Cuba onder voortdurende blokkade en militaire dreiging staat, krijg je automatisch dat de Cubaanse staat het ICT gebeuren onder controle wil houden.

Echter, vrije nieuwsgaring, het kunnen beschikken over moderne informatie en communicatie komt de ontwikkeling van je mensen en je economie ten goede, dus wil je de productiviteit van de Cubaanse economie verhogen dan zul je de ICT infrastructuur waaronder het WIFI netwerk moeten moderniseren. Vietnam en China zijn hiervan duidelijke voorbeelden.

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten