Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113696 door Pieterklu
20 jan 2018, 19:17
Laten we ons geen zand in de ogen strooien door deze cijfers. Een belangrijk deel van al deze toeristen komt vanaf een cruiseboot in de haven van vooral Havana en Santiago de Cuba. Ze komen om 10.00 am aan land, kopen een koffie, een moijto, wat prullaria, doen een plas en rennen om 04.00 pm de benen onder het lijf vandaan om op de boot te komen, voor een plons in het zwembad, voordat ze uitgebreid gaan dineren en daarna aan boord entertained worden. Voor Cuba en dan vooral voor de zelfstandige ondernemers: casas particulares, taxisatas en paladares brengen deze toeristen weinig tot geen geld in het laatje. Het aantal verblijfstoeristen blijft sterk achter bij de (hoge) verwachtingen. Amerikanen blijven weg. Staatshotels staan voor een belangrijk deel leeg.
#113697 door Gibi345
20 jan 2018, 19:36
Pieter,

Hoewel ikzelf vele keerzijden van het toerisme ken zoals al bij boeking een groot deel van het geld niet in de toeristenbestemming beland maar bij het vertrekland en de daar gevestigde agentschappen en maatschappijen, zouden je beweringen meer kracht hebben als dat met een artikel met cijfers wat nader onderbouwd wordt ten aanzien van Cuba.

Saludos,
Gibi
#113699 door Gibi345
23 jan 2018, 11:39
Pieter,

Ik heb hier een link naar een korte landenstudie van Cuba door coface.com. Dit adviseert bedrijven waar te investeren. Zover ik tot nog toe kon achterhalen publiceren ze om de 3 maanden een landenrapport over Cuba. Ik vind dat ze heel overzichtelijk de economische situatie van Cuba schetsen. Als het Cubaanse BNP krimpt en er zijn groeiende tekorten op zowel de overheidsbalans als de betalingsbalans en de uitstaande Cubaanse schulden lopen op dan kun je spreken van krimp en stagnatie in Cubaanse economie gedurende 2017.
http://www.coface.com/Economic-Studies- ... Risks/Cuba

Toerisme en de gelden die de Cubanen vanuit het buitenland naar Cuba sturen zorgen voor economische lucht in combinatie met schuldheronderhandelingen en investeringsverdragen met o.a. Europa, aldus dit korte landenrapport van coface.

Saludos,
Gibi
#113701 door Pieterklu
23 jan 2018, 19:16
[urlhttp://www.elnuevoherald.com/noticias/estados-unidos/article182816601.html][/url]

Hier een artikel over de Cubaanse markt voor/via Cruzeros. Het gaat inmiddels over een behoorlijk imposant marktaandeel afgezet tegen de traditionele 'verblijfstoeristen' per vliegtuig. Statistische marktgegevens, per branche, blijken nog al eens met vertraging gepubliceerd te worden. Een euvel van de planmatige economie. Als die schriftjes en boekjes moeten toch uitgepluisd worden.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Recente Topics

Default Avatar Trainingspak

by: rodriguezalvarez

18 maart 2019, 17:03

Avatar gebruiker VISUM RUN

by: Ukraina

18 maart 2019, 10:24

Avatar gebruiker tellen tot 30

by: Ukraina

13 maart 2019, 01:01

Twitter

Over Cubaforum.nl

Cubaforum.nl is de online ontmoetingsplaats voor en door Cubaliefhebbers. Het gaat hier over vakantietips en reisinformatie, over het eiland en haar bewoners, de muziek, uitgaan, relaties met Cubanen.

Onderwerpen als Cuba, casa particular, Cuba rondreis, Havana, Varadero, Santiago de Cuba, Trinidad, Camaguey of Cayo Coco.