Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113531 door Gibi345
09 nov 2017, 16:44
De regering Trump bezig het Obama beleid ten aanzien van Cuba af te breken zoals reeds in Juni van dit jaar aangekondigd, heeft beperkingen voor het reizen voor Amerikanen naar Cuba aangekondigd te samen met het beperken van het zakelijk verkeer tussen de VS en Cuba. Ht volgende artikel geeft hiervan een overzicht en plaats deze maatregelen mijn inziens terecht in de context van de decennialang durende blokkade, of handelsoorlog, tegen Cuba die de regering ten val moet brengen door economische crisis en schaarste.
http://thecubanhandshake.org/the-trump- ... e-on-cuba/

Nederlandse bronnen hebben hier ook over gepubliceerd, ik denk aan het Financieel Dagblad, Nu.nl en anderen maar niet in de context van de VS blokkade tegen Cuba die onlangs nog door de VN is veroordeeld.

Saludos,
Gibi
#113539 door Gibi345
11 nov 2017, 06:09
Het vorige bericht kwam van een Amerikaanse organisatie die probeert vriendschapsbanden tussen de VS en Cuba te ontwikkelen. Er is nog een progressieve, Amerikaanse organisatie met dezelfde doelstelling nastreeft en die nader over deze maatregelen bericht. De kop van het artikel is veelzeggend wel megadeals met het communistische China sluiten maar Cuba de duimschroeven aandraaien.....
https://www.commondreams.org/views/2017 ... ravel-cuba

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast