Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#112769 door Gibi345
17 feb 2017, 12:11
De Westerse landbouw met haar agroconcerns en haar fastfoodketens verkeert in een diepe crisis, ze is zeer vervuilend met haar bestrijdingsmiddelen gebaseerd op olie, en haar bemestingsstoffen eveneens gebaseerd op olie, die de bodem, de zee en de rivieren vervuilen en via de econologische kringloop uiteindelijk in het biologsche systeem van de mens terecht komen, obesitas, suikerziekte en diverse vormen van kanker zijn de gevolgen op wat langere termijn, dit is het meest duidelijk in de VS, waar de fastfoodketens met de auto bezocht worden en dit gebrek aan beweging draagt ernstig bij aan allerlei ziektes waaronder obsitas en suikerziekte of diabetes.

Gelukkig worden er steeds meer alternatieve vormen van landbouw, voedsel en transportsystemen ontwikkeld met gezonde voeding, ecologische landbouw zonder pesticiden en veel meer beweging zoals fietsen, wandelen bus, trein, enzovoorts. Cuba kan ons op dit gebied heel wat lessen leren aldus diverse wetenschappers en Amerikaanse en Cubaanse landbouwinstellingen die gezamenlijk kijken naar veel belovende alternatieven. Hopenlijk gaat Cuba en andere landbouwinstellingen in de wereld hiermee door in het belang van onze gezondheid en de toekomst van onze kinderen.
http://www.slate.com/articles/health_an ... ange_.html

Saludos,
Gibi
#112779 door Gibi345
19 feb 2017, 08:27
De voedsel- en gezondheidssituatie onder het zogenaamde fast cars/fast food model is zeer ernstig, Peter Freund en George Martin laten in hun artikel fast cars/fast foods over de Amerikaanse situatie zien dat dagelijks alleen gebruik te maken van de auto, op weg om de dagelijkse boodschappen te doen en gebruikmakend van de fastfoodketens, obsitas, suikerziekte, hoge bloeddruk en diverse vormen van kanker oplevert.
http://www.docfoc.com/peter-freund-and- ... mption-and

Dit doet zich helaas ook op grote schaal voor in Nederland onder andere op de Nederlandse Antillen, waar ze dit model gekopieerd hebben. Het caribisch netwerk heeft aan deze alamerende situatie een hele serie artikelen gewijd. http://caribischnetwerk.ntr.nl/tag/obesitas/

Gelukkig zijn er alternatieven zo laat het volgende artikel in de Guardian zien.
https://www.theguardian.com/global-deve ... e_btn_link

De reguliere industriële landbouw verkeert in crisis de voedselproductiviteit stijgt niet meer door o.a. het gebruik van pesticiden op grote schaal die de bodem, het milieu en klimaat op grote schaal aantasten, echter de agro-ecologische systemen zoals in Cuba leveren hier een steeds aantrekkelijker worden alternatief, zo Olivier de Schutter, die werkzaam was bij de VN, als speciale adviseur voor voedsel en kenner van de agro-ecologische systemen. In de tekst worden links naar uitgebreide diverse studies vermeldt en hier wordt ook het Cubaanse alternatief besproken.

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten