Nieuwe forumleden stellen zich voor.

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113236 door Douwe Geluk
18 aug 2017, 10:05
Hallooooo ik zal me even voorstellen, mijn naam is Douwe Geluk uit Apeldoorn en ik ben nieuw op het Cuba forum.

Mijn interesses ik hou van alles wat met Cuba te maken heeft, het eten, de cultuur maar met name de Salsa, dansen en feesten :D

Naast alles wat met Cuba te maken heeft hou ik ook enorm van de Chinese cultuur en ben dol op Chinese vechtsport de externe kungfu en de interne tai chi.

Afbeelding

Ik ben ook "shifu" = leraar in het Tai Chi Chuan, Qi Qong, Kungfu en mindfulness bij Tai Chi Apeldoorn Fu Yuan de Bron van Geluk. Ja het is een Bron van Geluk en mijn achternaam zit er in verwerkt. :stampen:

Echt super dat er een forum is voor Cuba en Cuba gerelateerde activiteiten en cultuur ben er helemaal weg van. Ik ben trouwens ook opgeleid als bouwkundig ingenieur. :mrgreen:

Geregeld zal ik meelezen en wat berichten plaatsen op dit forum! :slaan:
#113238 door Pieterklu
18 aug 2017, 15:20
Welkom Douwe.. Met je achtergrond, kennis en interesses ben je meer dan welkom. Er zijn hier genoeg mensen die in Cuba een bouwkundig probleempje willen oplossen!
#113550 door holantina71
11 nov 2017, 10:34
Hoi Douwe,

Welkom. Wat leuk dat je zo veel interesse hebt in andere culturen. Er zijn in Cuba veel Chinese immigranten. Hier vind je een link met interessante informatie over het onderwerp. [url][https://cubataalcultuurinfo.com/2015/10/20/5-uitdrukkingen-met-het-woord-chinees-of-chinesen//url]
Ik ken geen verenigingen van Chinezen in Cuba (die bestaan zeker, ik ken ze alleen niet) maar misschien vind je het leuk om het volgende te weten. Ken je de stad Camagüey? Daar hebben we de grootste Koreaanse gemeenschap (na Havana) er worden wel eens lessen gegeven in vechtsporten en zelfs Koreaanse taallessen. Er worden ook veel culturele activiteiten georganiseerd.
Natuurlijk weet ik dat Chinese en Koreaanse cultuur anders zijn, en twee verschillende zaken, maar dacht dat je dit misschien leuk vond om te weten. Ik hoop dat je het niet vervelend vind.
#113575 door holantina71
11 nov 2017, 21:49
Beste Encantó,
Ik ga hier niet op dezelfde manier als jij reageren (met scheldwoorden)
Je kent mij niet, en ik snap niets van jou felle reactie, of wat ik heb kunnen doen om die te verdienen.
Ik wou alleen de meneer verwelkomen, aardig voor hem zijn, en hem informatie geven die wellicht voor hem interessant zou kunnen zijn. Ik had ABSOLUUT geen idee van wat jij vertelt.
Wie mij persoonlijk kent (en er zijn mensen in deze forum die mij persoonlijk kennen) WETEN dat ik een aardige persoon ben die graag iedereen helpt en voor iedereen klaarstaat. Waarom anders besteedt iemand uren aan het schrijven op een blog om mensen te helpen de Cubaanse Cultuur en taal beter te begrijpen? Ikzelf leer er ook veel mee. Ik heb brieven, uitdrukkingen en losse woorden vertaald voor mensen die ik ken, en voor velen die ik niet eens ken, die mij mailen en om hulp vragen. Altijd ben ik blij om ze te kunnen helpen.
Ik vind jou reactie totaal misplaats, overdreven, zéker niet netjes en weet beslist dat ik die NIET heb verdiend!
Mijn bedoeling was de meneer leuke informatie te geven. Ik dacht dat het om een echte persoon ging. Ik geloofde uit de grond van mijn hart hem een plezier te kunnen doen door hem te vertellen over de Aziatische Inmigratie in Cuba.
Dit is weer een geval van "alles ziet er uit van dezelfde kleur van het glas waardoor je kijkt" Todo es según el color del cristal con que se mira.
P.S. Als jij de behoefte hebt om per sé onvriendelijk tegen andere mensen te zijn, doe dat aub niet met mij.
#113576 door HijodelMundo
12 nov 2017, 09:38
Holqntina, laat je niet opnaaien.
Douwe Geluk lijkt wel zeker echt maar heeft na een voorstel ronde gewoon nooit meer van zich laten horen.
Blijf alsjeblieft jou bijdrages leveren, ze zijn van harte welkom!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast