Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114132 door Gibi345
20 jul 2018, 17:07
Crossing Border, het internationale literatuur en muziekfestival te Den Haag heeft ook dit jaar weer vanuit de hele wereld een groot aantal vernieuwende auteurs en muzikanten uitgenodigd die een passie delen voor het gesproken woord, song teksten en taal. Unieke optredens waar literatuur en muziek samenwerken én botsen. Dit jaar vindt de 26ste editie van het festival plaats.
https://www.crossingborder.nl/

Op vrijdag 2 November speelt Orquesta Akokán. Het Cubaanse Orquesta Akokán komt rechtstreeks uit Havana. Akokán is een woord dat veel Cubanen gebruiken, het is afkomstig uit het Yoruba en betekent ‘uit het hart’ of ‘ziel’. En dat is zeker wat je op het podium kunt verwachten. De optredens zijn een feest voor zowel nieuw publiek, voor wie het vast en zeker haast onmogelijk is om niet mee te bewegen op de soulful mambo geluiden, als voor de doorgewinterde Cubaanse muziekliefhebbers.

Het gelijknamige album van Orquesta Akokán bestaat voor 100 procent uit nieuwe nummers, maar het klinkt exact als een authentieke opname uit de jaren ‘40 of ‘50. Het album is dan ook opgenomen in het historische Areito Studio met medewerking van Cuba’s beste muzikanten en onder leiding van de energieke, ervaren zanger José ‘Pepito’ Gomez. Het is een liefdevol eerbetoon aan ritmische orkesten met een flinke blazerssectie.
https://www.crossingborder.nl/artist/orquesta-akokan/


Mambo à la Benny y Perez Prado :wink: ,
Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten