Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113544 door Gibi345
11 nov 2017, 08:24
TRIANON
Berg en Dalseweg 33
6521 BA Nijmegen
https://trianonnijmegen.nl/index.php/trianon

Agenda Club Trianon
ma 20/11 MONDAY JAZZ - Ramon Valle
21:00 uur - Henk Guitjens ontvangt cubaanse pianist van wereldformaat

Ramón Valle groeide op in Havana, Cuba. Zijn liefde voor jazz kon hij alleen uiten door stiekem te improviseren, ter afwisseling van zijn strenge klassieke muziekopleiding. De sinds ruim vijftien jaar in Nederland woonachtige pianist wordt op het podium ondersteund door bassist Omar Rodriguez Calvo, met zijn fantasievolle en kleurrijke gesyncopeerde spel. Calvo is ook bekend van zijn werk met Roy Hargrove, Mike Stern en het Tingvall Trio. Sinds enkele jaren wordt het trio gecompleteerd door de fantastische slagwerker Liber Torriente.

In 2016 verschenen maar liefst twee albums van Ramon Valle: het nieuwe trio album Take Off, en een album samen met Valle’s neef fluitist Orlando ‘Maraca’ Valle, getiteld The Art of Two (beiden op In+Out Records). Naast zijn eigen originele composities is Ramón op Take Off de uitdaging aangegaan om enkele jazz- en popklassiekers om te toveren naar arrangementen voor zijn jazztrio.

"Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel." - Scott H. Thompson, journalist

Voor een verdere beschrijving van het werk van Ramon Valle verwijs ik graag naar de volgende website van Vera Vingerhoets over Ramon Valle.
http://veravingerhoeds.nl/2017/09/26/ramon-valle/

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast