Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#111333 door Gibi345
20 dec 2015, 17:43
ARTURO O'FARRILL AND THE AFRO LATIN JAZZ QUINTET
Arturo O’Farrill piano, Ivan Renta rieten, Jim Seeley trompet, Carlo de Rosa bas, Vince Cherico

13 januari 2016
BIMHUIS Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
The Netherlands
http://bimhuis.nl/concerten/arturo-ofarrill

Energieke en vernieuwende ‘Afro Latin Jazz’ door pianist, componist en Grammy-winnaar Arturo O’Farrill, de waardige opvolger van zijn vader, de Cubaanse bandleider Chico O’Farrill.

Het Afro Latin Jazz Orchestra uit New York richt zich op Latijns-Amerikaans repertoire en is tegelijk een platform voor radicale kruisbestuivingen, in de afgelopen jaren met avontuurlijke gastmusici als Vijay Iyer, DJ Logic en Edmar Castaneda. Net als zijn grote broer heeft ook het Afro Latin Jazz Quintet de blik naar voren gericht.

Pianist en bandleider Arturo O’Farrill eert de traditie en staat tegelijk met beide benen in het heden. Zijn levensloop raast kriskras door de muziekwereld: hij werd klassiek opgeleid, werd geraakt door het pianospel van Herbie Hancock en ontwikkelde zich in het vrijzinnige orkest van Carla Bley. Pas later omarmde hij het erfgoed van zijn Cubaanse vader Chico, die hij opvolgde als leider van het Afro Cuban Jazz Orchestra.

‘Arturo O’Farrill, like his father, Chico, pushes the boundaries of a genre often consigned to the traditional label and embeds it in the realities of contemporary life’ (Downbeat).
http://www.arturoofarrill.com/

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast