Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#111019 door Gibi345
24 sep 2015, 13:26
herdenkingsbijeenkomst voor Frensel Doran
2015-09-26 Platformtheater Aanvang 16:00 uur
Boterdiep 46 - 9712LR - Groningen

Totaal onverwacht en veel te vroeg is op 58 jarige leeftijd, onze vriend, Frensel Doran uit ons leven verdwenen. Geboren: 28-01-1957 te Curaçao Overleden: 01-09-2015 te Utrecht. In besloten kring gecremeerd op 09-09-2015 te Utrecht.

In samenspraak met zijn dochter, willen wij iedereen die hem heeft gekend, uitnodigen Frensel te herdenken op zaterdag 26 september a.s. De herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden in het Platformtheater, Boterdiep 46 Groningen. Tijd: Welkom vanaf 16u Vanaf 16.30u is er gelegenheid tot spreken om Frensel officieel te gedenken. Vanaf 18u zullen we in Frensel zijn geest, hem met muziek en dans eer bewijzen. Einde rond 20u.

Op zondag 27 september wordt Frensel herdacht tijdens de H.Mis van 11u in de St. Jozefkathedraal, Radesingel 2 Groningen. Om een doorlopende dia voorstelling te kunnen maken zijn we nog op zoek naar foto’s van Frensel. Deze graag sturen naar: moniqueklok@gmail.com Mensen die een overnachtingsplek in Groningen zoeken kunnen contact opnemen met: salsafrancoise@gmail.com Ethlyn Lourens, Elton Rienhart, Françoise Broekmans.
http://www.worldeventer.com/event/herde ... 7790582136

Frensel Doran was een zeer bekend gezicht in de Nederlandse Latinwereld. Hij was danser, choreograaf, dansdocent en oprichter van een speciale opleiding voor salsaleraren en degenen die dit willen worden. Dit was Tachi Bon. Tachi Bon was een opleidingsinstituut opgericht in het jaar 2000 door Frensel Doran, die vanaf 1985 medeoprichter was, samen met Ewald Chocolaad en Eva Wolf, van de eerste danslerarenopleiding op het gebied van Latijns-Amerikaanse en Caribische dans in Groningen. In Utrecht heeft Frensel Doran in 1994 en 1995 zijn eigen aangepaste danslerarenopleiding gegeven aan een groep van tien mensen uit verschillende culturen (Nederlandse, de Surinaamse en de Antilliaanse). In deze opleiding kwamen vakken als communicatie, didactiek, methodiek, foutenanalyse, muziektheorie en -praktijk, fysiotherapie, logopedie en bedrijfsorganisatie aan bod.

In het jaar 2000 was Frensel Doran ook gestart met zijn productiebedrijf `SHASHA BON` (= een sleng voor zeer goed) PRODUCTIONS. Dit productiebedrijf stelt zich ten doel de westerse en niet -westerse cultuur bij elkaar te brengen en te promoten onder de noemer entertainment, in de breedste zin van het woord. In 2005 werd het bedrijf gesplitst in drie onderdelen; een Productiebedrijf, een Opleidingsinstituut en een Salsadansschool.

Meer dan 50 deelnemers uit België en Nederland hebben in de loop der jaren de opleiding gevolgd en sommigen zijn nu werkzaam bij salsadansscholen of hebben hun eigen dansschool opgericht. Enkele voorbeelden zijn Salsa Françoise in Groningen, dansschool Salsa Perfecta in Amersfoort, Salsa Dance Studio Life-Style in Beusichem, Salsa Picante in Tilburg, salsadansschool Baila in Bleiswijk. In 2002 gaf Frensel masterclasses aan dansschoolhouders van de Nederlandse Vereniging voor Dansleraren (N.V.D.).

De laatste jaren benadrukte hij als 'culturele ambassadeur'het belangrijke culturele erfgoed waar hij vandaan kwam, zo bendrukte hij het belang van het blijven dansen van de Antilliaanse Tumba, Wals, Seu, Yambu enzovoorts en de Antilliaanse Komeback of Comeback; het geheel van Cubaanse dans en muziek als Guaracha, Danzon, Son, Son Montuno en Guajira, dat onder dit begrip bekend staat. Dit deed hij o.a. door gelegenheden voor de Comeback Style ter nagedachtenis van Ewald Chocolaad in Groningen te organiseren in het Platform.

Sinds 1989 wordt in het Platformtheater salsa gedanst en is daarmee de oudste nog bestaande salsa-locatie in Nederland ! De woensdagavond is in 1983 als 'Salsa avond' ontstaan in de sociëteit van de Antillianen, 'Bringamosa' genaamd. Ewald Chocolaad startte de salsacultuur in Groningen door lessen te geven in Antilliaanse en Latijns-amerikaanse dansen. Woensdag draaide hij na de lesmuziek waarop geoefend met dansen. Later werd die taak overgenomen door een DJ. De lessen werden in september 1989 verplaatst naar het Platformtheater, waar de traditie van de woensdagavond door Frensel Doran werd voortgezet. Juan Carlos gaf tot 2010 les in het Platformtheater en Francoise Broekmans doet dat nog steeds. Sinds januari 2011 worden de woensdagavonden in het Platformtheater maandelijks georganiseerd door de Stichting Salsa Platform.

Er is een grote 'culturele ambassadeur' van de Curacaose en Cubaanse cultuur van ons heengegaan.
Rust in vrede, grote vriend. Sosega en Paz, Amor y Paz.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast