Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113587 door Gibi345
13 nov 2017, 12:17
Op 26 november wordt de 2e landelijke nacht van de Jazz in geheel in Nederland georganiseerd. Doelstelling is de jazz te vieren middels optredens, films, exposities, literatuur en jazz-dj's. Een initiatief van Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia (VIP). De concerten vinden niet alleen plaats in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november, ook op de zondagmiddag zijn er optredens. Voor het volledige programmaoverzicht op de website van de Nacht van de Jazz.
http://www.nachtvandejazz.nl

Hoewel sedert de 19e eeuw de wisselwerking tussen Cuba en New Orléans bepalend is voor de ontwikkeling van de Jazz met de trek naar het Noorden tussen Cuba, Puerto Rico en steden als Chicago en New York, Harlem, vinden we hier weinig aandacht voor. De revolutie in de Jazz van na WOII in moderne vormen als Cubop, Bebop, Hardbop, Free Jazz , zijn zonder kennis van de Cubaanse muziek gespeeld door Cubanen en Portoricanen nauwelijks te begrijpen. Gelukkig vertegenwoordigt Lucas van Merwijk met zijn Music Machine en met zijn optreden 'Spanish Harlem' deze cruciale Latin zijde van de Jazz. Ze treden op Zondag 26 november 2017 15:00 / CLUBZAAL van de Jazz Factory te Den Bosch met Spanish Harlem op en wel in de volgende bezetting Lilian Vieira - zang, Gianna Tam - zang en kleine percussie, Lucas van Merwijk - drums, Abel Marcel - toetsen, Samuel Ruiz - bas, Ilja Reijngoud - trombone, Juan Bulu Viloria - percussie, Oscar Cordero - trompet.
https://www.verkadefabriek.nl/programma ... 8/p_46420/

Saludos,
Gibi
#113618 door Gibi345
26 nov 2017, 21:51
Rick van Boeckel heeft een recensie geschreven over de theatershow van The Soul of Spanish Harlem op 18-02-2007 die goed de opbouw weer geeft. Vanuit de bekende Cubaanse genres als de son montuno, mambo, chachacha, guaracha en pachanga met veel Swing Latino à la Machito and his Afro-Cubans wordt de geschiedenis van Spanish Harlem verteld een wijk in New York met veel Latinos in meerderheid Portoricanen gezamenlijk musicerend met Cubanen als Machito en zijn band. Dit leidde tot nieuwe muziekvormen zoals de bugalu of boogaloo en nog veel meer. Voor het vervolg van dit verhaal laten we graag hieronder Rick aan het woord:
http://www.writteninmusic.com/world/luc ... lem-bloot/

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast