Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113445 door Gibi345
12 okt 2017, 11:03
25/01/2008 Afro-Cuban All Stars
Luxor: Grote Zaal 20:30 uur
Arnhem.

Ruim twintig jaar geleden werden er in Havana, met een beperkt budget in maar twee weken tijd, drie bijzondere albums opgenomen. De invloeden van het titelloze album van Buena Vista Social Club, A Toda Cuba Le Gusta van Afro-Cuban All Stars en Introducing Ruben Gonzalez zijn nog steeds voelbaar. Alle drie deze albums werden opgenomen door grotendeels dezelfde groep muzikanten, die destijds al te boek stonden als levende legendes in Cuba maar vervolgens wereldberoemd zijn geworden

De muzikaal leider tijdens deze sessies was muzikant en producer Juan de Marcos González die zijn droom, om de rijke Cubaanse muziektraditie niet alleen voort te zetten maar ook wereldberoemd te maken, verwezenlijkt zag worden. Met de Afro-Cuban All Stars heeft De Marcos Gonzalez het voor elkaar gekregen om een gezelschap van oude meesters en jonge musici samen te stellen, waarbij de kennis en ervaring van de meer ervaren muzikanten vermengt wordt met de frisse energie van de jongere bandleden. Afro-Cuban All Stars staat bekend om hun combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. Met vier nominaties voor een Grammy Award, eigen documentaires en talloze succesvolle platen zijn ze één van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht.

Het is vier jaar geleden dat de band voor het laatst in Nederland was en de geplande show in Luxor Live is de enige in Nederland van deze tour!
https://www.luxorlive.nl/agenda/afro-cuban-all-stars/

Saludos,
Gibi
#113606 door Gibi345
21 nov 2017, 19:09
Rebeca Mauleon die op haar eigen wijze de contacten met Cuba probeert te onderhouden tussen musici uit de VS en uit Cuba, nodigt regelmatig Cubaanse musici uit. Hiervan kunnen haar leerlingen aan het SFJazz veel leren en natuurlijk veel genieten.

Zo heeft ze de Afro Cuban All Stars kunnen verleiden te komen en een uitgebreid concert van meer dan 90 minuten te verzorgen en dan wel in de nieuwe samenstelling. Son, Afro-Cubaanse jazz, de chachacha, de Son Montuno met Juan de Marcos op de tres en strak geblazen mambo riffs, de bolero-son, guaracha-descarga à la timba passeren allemaal de revue in deel 1.


Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten