Concerten, wie treedt waar op?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#112770 door Gibi345
17 feb 2017, 12:24
Op donderdag 13 april wordt er een hommage gebracht aan Celia Cruz, guarachera de Cuba, and the queen of salsa te Vredenburg, Utrecht.

Deze hommage wordt verzorgd door de op Curacao wereldberoemde familie Salsbach die alle vele voortreffelijke muzikanten heeft voortgebracht zoals Arnell i su Orkesta,
line-up
Mafalda Minguel
Ibi Pieternella
Dennis Cicila
Shirma Rouse
Vernon Chatlein
Super Karimbo e Banda di Banda Abou

aanvang 21:00-02:00
grote zaal
the queen of salsa, oye como va

De Curaçaose zangeres Mafalda Minguel brengt vanavond een wervelende ode aan Celia Cruz, de Cubaanse koningin van de salsa! De carrière van Celia Cruz (1925-2003) omspant maar liefst 55 jaar en in die tijd groeide ze uit tot de populairste Latijns-Amerikaanse artiest van de twintigste eeuw. Hoogtepunten in haar loopbaan zijn er te veel om op te noemen. Zo maakte ze in de tweede helft van de jaren zestig een aantal albums met de legendarische Tito Puente, toerde ze in de seventies over de wereld met The Fania All-Stars en won ze in 1990 een Grammy voor Ritmo En El Corazón, haar duet met Ray Baretto. Maar bovenal slaagde ze erin schijnbaar vanzelf de harten van al haar toehoorders te raken – een kwaliteit die ook Mafalda Minguel bezit. En Minguel heeft niet alleen het benodigde talent om het werk van Celia Cruz te vertolken, maar ook de ervaring, want ze viert haar zestigjarig jubileum als artiest. De ene diva eert de andere!
https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agen ... Celia_Cruz

Voor adres, kaarten:
https://www.tivolivredenburg.nl/nl/

Saludos,
Gibi
#112782 door Gibi345
19 feb 2017, 10:00
BuscaSalsa heeft de moeite genomen een overzicht samen te stellen van het muzikale leven van Celia Cruz, naar haar overlijden in 2004. In deel 1 komt haar jeugd, haar dans- en zangcarrière in Cuba aanbod, haar vertrek naar Mexico daarbij het bekende orkest Sonora Matancera met welke Celia lange tijd optrad achter zich latend, na Mexico beland ze in New York en wordt al snel door Tito Puente en de nieuwe generatie van latin musici opgepikt, Celia zal met Johnny Pacheco werken aan de vernieuwing van de Cubaanse muziek wat gaat uitmonden in wat later gemakshalve Salsa wordt genoemd in samenwerking met de All Star groepen van Fania All Stars.

Celia heeft verschillende titels gehad als Guarachera de Cuba, La Reina del Rumba, La Reina del Salsa enzovoorts Celia mengt de Guaracha, de Rumba, de Mambo en het Descarga met deze nieuwe generatie op een nieuwe wijze waardoor de Cubaans muziek enerzijds authenthiek blijft, (pikant detail is dat in Cuba al deze stijlen verboden waren en in verband werden gebracht met de Mafia en Amerikaanse aanwezigheid op Cuba in de jaren 40 en 50) en anderzijds werd vernieuwd daartoe gingen Mongo Santamaria en Justo Betancourt naar Cuba opzoek naar de Afrocubaanse Rumba (Rumba Abierta) en de Santeria (Bembé).

Deel 1:
http://www.buscasalsa.com/Celia-Cruz-La ... -Del-Siglo

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast