Wat moet ik waar regelen?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#112425 door koelkast2000
03 nov 2016, 22:13
Beste Forumgangers,

Ik heb een vraag die waarschijnlijk wel ergens hier beantwoord is, maar ik vind het niet zo snel.
Mijn vrouw is afgelopen zomer 2 mnd in NL bij me geweest.
Ze is sinds 30 augustus 2016 weer op Cuba.
Ze heeft een visum van een jaar gekregen deze keer en die loopt tot juni 2017.
Kan ze pas vanaf 30 aug 2016+ 3 mnd weer opnieuw naar NL reizen? Of geldt dat bij een jaarsvisum niet?
Alvast bedankt voor het antwoord!

Mvg,
Koelie
#112426 door HijodelMundo
04 nov 2016, 17:03
Hoi Koelie,

Als jouw vrouw een visa heeft met Multiple Entry die een jaar geldig is dan mag zij in totaal 180 in Nederland verblijven gedurende dat jaar. Maar:
- Niet langer dan 90 achtereen
- niet meer dan 90 dagen in de eerste 180 dagen (vanaf het moment van ingaan van het visum)

Dus als zij al 2 maanden in Nederland geweest is (+/- 60 dagen), dan mag zij voordat de eerste 180 dagen van het visum voorbij zijn nog eens 30 dagen hier zijn. Vanaf dag 181 gaat de mogelijkheid in om weer 90 dagen in Nederland te zijn.

Saludos,

Hijo

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast