Wat moet ik waar regelen?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#101526 door Sinned
21 nov 2012, 21:04
Beste mede forumleden,

29 december kom ik aan in cuba en 7 januari ga ik trouwen met mijn verloofde.

Nu weet ik dat ik mijn A1 toeristen visum om moet zetten naar een A2 familie visum om bij haar te mogen slapen. Ik zou graag de 29ste gelijk bij haar willen slapen.

1. Is dit legaal toegestaan?
2. Kan ik in Nederland het visum omzetten of is het beter dit in cuba te doen?

Bij voorbaat dank.

Dennis

#101530 door Sinned
21 nov 2012, 22:50
Zij moet het alleen nog wel melden toch?
#101532 door Jogo
22 nov 2012, 09:00
JVLebbink schreef:Dit is niet meer nodig. Je toeristen visum is tegenwoordig voldoende.


Hoi Lebbink, hoe kom je aan deze informatie? Ik laat bij de immigratiedienst nog steeds mijn A1 visum omzetten in een A visum.

#101533 door Jogo
22 nov 2012, 09:04
@ Sinned, ik verblijf als ik in Cuba ben in de omgeving van Banes. In Banes is het immigratiekantoor maar twee dagen in de week open. Toch verblijf ik vanaf de dag van aankomst bij mijn vriendin. Dit daar je drie dagen de tijd hebt alvorens je te melden bij de immigratiedienst en je visum om te zetten.

Een A2 visum kun je alleen in NL aanvragen als je met een Cubaanse getrouwd bent. Toevallig heb ik deze vraag onlangs zelf persoonlijk gesteld aan de consul in Rotterdam.

#101536 door Sinned
22 nov 2012, 11:09
Duidelijk. Ik verblijf zelf in Cardenas.
Moet zij van te voren wel aangeven dat ik per die datum bij haar verblijf of kan het geregeld worden als ik daar ben?

#101537 door Jogo
22 nov 2012, 11:14
Voor de zekerheid kan ze altijd van te voren vast even langs het immigratiekantoor om het aan te geven.

#101541 door carino
22 nov 2012, 20:40
Volgens mij is het alleen niet meer nodig als je al getrouwd bent.
Anders wel. Je kunt het ook hier op het consulaat vragen.
In alle gevallen moet je langs het kantoor van de inmigración.

Anyway, je bent dus wel zeker van je zaak? Trouwen... bedoel ik ;-)

#101543 door Sinned
22 nov 2012, 21:39
@carino

JA ben heel zeker van mijn zaak.

#101560 door JVLebbink
23 nov 2012, 12:08
carino schreef:Volgens mij is het alleen niet meer nodig als je al getrouwd bent.
Anders wel.
Ok. dat zou inderdaad kunnen. Niet aan gedacht.

J

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast